Beeldend Danstheater Telder

Projecten 2017

Kunst Met Mekaar


Kunst Met Mekaar

 

Op 12 februari jl verzorgden bewoners van Arnhem-West, kunstprofessionals en -amateurs met en zonder beperking een kunstroute langs 6 voorstellingen. Voor één van die voorstellingen verzorgde Paula Walta de choreografie, samen met danseres Anna en spastische danser Edwin. De zang werd verzorgd door zangeres Marianne, bijgestaan door een gelegenheidsband bestaande uit Eric, Erwin, Ron, Paul en Jacqueline. Voor de gelegenheid was een gedicht gemaakt en voorgedragen door Rens. Technisch werd alles uitgelicht en versterkt door JP, een oude bekende van Telder… Het geheel werd een bijzondere en memorabele scène. Via de volgende links is een blik te werpen op zowel de repetities als de uitvoering. (hieronder de repetitie gefilmd door Sjoerd Sijsma en via deze link de voorstelling door RTV Arnhem;

Met dank aan Het Huukske voor de repetities, aan Alex, Gijs en Maribel voor de organisatie, aan JP voor de techniek, aan Hans voor de fotografie, aan Lisette voor het meekijken naar de kleding, dank aan alle deelnemers en vrijwilligers, aan Gemeente Arnhem, en aan Mark en Jos voor de begeleiding en de voorstellingslocatie van Rijn IJssel.

Fjoertoer Terschelling


Fjoertoer Terschelling

 


Een impressie van deze nacht van 1 op 2 april 2017

Kijk van 5.20-5.37 min.

Dans: Anna Fransen, Aïda Guirro Salinas, Sopia Herzog en Niels van Kleef. Muziek: Albert Winters Choreografie: Paula Walta en dansers. Techniek: Jeroen Veer

Project Ontmoeten


Fjoertoer Terschelling


Choreografe Paula Walta:
‘Het project begint met de titel; ‘Ontmoeten’.
Een erg mooi woord vind ik het: ont=niet en moeten, samen maakt dat niet moeten.
En daarnaast de gewone betekenis van ontmoeten; open staan om de ander en wat dan ook, te ontdekken en te zien, te beleven.
Voor mijn master studie ben ik bezig te onderzoeken hoe ik de beleving van tijd bij de kijker kan beïnvloeden; Hoe ik mensen even uit hun eigen drukke bestaan kan halen in een voorstelling.
En daarbij wil ik met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk zeggen. (past heel erg bij de manier waarop Pierre Jansen –waarvan nu een tentoonstelling is- het publiek kunst wilde laten ontmoeten)

In de tuin van Museum Arnhem staan stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar;
Elk paar is anders qua kleur en vorm.
Op één van de stoelen zit een danser, op de andere stoel ertegenover, kan iemand uit het publiek plaatsnemen. Zodra dat gebeurt krijgt de toeschouwer een heel kleine, persoonlijke, voorstelling te zien. Dit ontmoeten gaat over ont-moeten, over kijken, over ontdekken en open tegemoet treden.
Aan dit project doen zeer verschillende dansers mee: zowel professionele dansers als amateur dansers, heel verschillende mensen; ik denk dat dit het project enorm verrijkt!’

Voorstellingen in de tuin van Museum Arnhem:
Vrijdag 23 juni: 11.45-12.30 uur en 14.00-14.45 uur
Zondag 25 juni: 12.00-12.45 uur en 15.00-15.45 uur

Dansers: Henny de Wit, Bilal Bachir, Edwin van der Burg (alleen vrijdag), Maja Chang (alleen zondag), Ilja Janssen, Kim Knipping (alleen zondag), Maarten Krielen, Hendrik Tahapary, Aïda Guirro Salinas, Nora de Zwaan (alleen zondag).
Fotografie: Hans van den Bos