Beeldend Danstheater Telder

2008

Stoel Pieter van de Pol in het park LingezegenOnthulling stoel Pieter van de Pol

Op donderdag 30 oktober onthulden burgemeester De Vries van de gemeente Lingewaard en burgemeester Tuijnman van gemeente Overbetuwe de ontmoetingsplek Bergerden-Lingezegen. Een bijzondere onthulling met een dansvoorstelling van Paula Walta.

De ontmoetingsplek ligt precies op de grens van het park en het glastuinbouwgebied. Het is gemaakt door kunstenaar Pieter van de Pol en grafisch ontwerper Aukje Gorter.

Het kunstwerk symboliseert met de ontmoetingsplek de gezamenlijke toekomst van het kassengebied Bergerden en Park Lingezegen. Twee gebieden die dichter naar elkaar groeien.

Noorderpark in beweging

Een groepje stadsmensen is terechtgekomen in de natuur. Een meisje, een rapper, een zakenman, een huisvrouw, een breakdancer, een voetballertje en een tienermeisje… Ze zien bomen, gras, modder, water…ze horen wind, geritsel, andere geluiden, dieren? Hoe kwamen ze hier? Kunnen ze weg? Het wordt al donker en wat is dat geluid…?

ONTMOETEN IN HET NOORDERPARK (2006-2010)

Paula Walta maakte deze zomer in samenwerking met Opbouwwerk Noord in Amsterdam een voorstelling in het Noorderpark. Daarvoor werkte zij met mensen uit de buurt, die als amateur-dansers meedansen in deze productie. Daarnaast werkten er ook drie professionele dansers mee en een stagiaire. De voorstelling ging over stadsmensen die geconfronteerd worden met de krachten van de natuur, met de elementen. Die krachten ondermijnen, verzwakken, maar vleien ook, verleiden… Deze krachten worden ook gedanst door de dansers.

Dit project werd gerealiseerd door steun van het AFK en Opbouwwerk Noord Amsterdam.

Baba Yaga

Een presentatie van een danseres en een klas van 30 kinderen om een tentoonstelling van kunstenaars Jan en Jetty Homan in beweging te brengen. Dit vindt plaats in het West Fries Museum te Hoorn. Onderdeel van deze tentoonstelling zijn ontwerpen van Jan Homan voor de dansvoorstelling Baba Yaga in de jaren ’50 voor het Scapino Ballet. Paula Walta maakt een eigen versie aan de hand van het Russische sprookje over Baba Yaga, de heks die woont in een huisje met kippenpoten. Chantal de Vries danst en zingt Baba Yaga, de kinderen vertolken alle andere rollen. Kostuums: Mona Veld.

5 september, WFM Hoorn. Een krantenbericht over dit project vindt u hier.