Beeldend Danstheater Telderdinsdag 9 januari 2018

Staging Time

de voorstellingen zijn afgelopen, zijn alweer gepasseerd in de tijd... En in plaats er zelf iets over te zeggen, geef ik hier een paar bezoekers het woord:

Is Telder een nieuwe weg ingeslagen?! Wat een sterke momenten zitten er in de voorstelling! Poëtische en surrealistische beelden wisselen zich af met een soort menselijke motor.

Magisch moment: twee dansers buiten in het park, en één binnen in het gebouw, in dezelfde visuele lijn. Ze kunnen elkaar niet bereiken, maar zijn een soort echo van elkaar in ruimte en tijd. Soms ook de sensatie van tijd waar ik binnen of buiten was.

Je wordt helemaal meegezogen door een sfeer van tijdloosheid. De muziek is daarin zeer bepalend. Met zeer minimale tonen met verschillende instrumentaria worden de dansers begeleid… of is het misschien toch andersom?

 

De live gemaakte geluiden en muziek maakten het allemaal nog dichterbij en spannender. Iedereen was geboeid en stil, zelfs de kleinste kinderen. De man met de doos en het pingpong balletje (dat eerst nog per ongeluk leek te vallen) zorgde voor de rode draad en voor een onverwacht einde. Ook het geluid deed daarin mee. Kortom een voorstelling om terug te willen zien...

En dat laatste hoop ik natuurlijk; dat we deze voorstelling nog op andere plekken kunnen neerzetten. We zijn op zoek!maandag 12 februari 2018

Dicht erbij

Dankzij Maarten een geweldige titel gevonden voor het duet tussen hem en Marga! Dat is precies wat het is; wij, als publiek, mogen dicht bij hun ontmoeting zijn en bij hun samenwerking in dans. Het was erg mooi om te zien hoe dat ontstond en groeide, en uiteindelijk zo duidelijk werd dat het publiek het ook kon zien. Ik weet zeker dat het publiek dat er afgelopen zondag bij was, dat kan beamen. Ondersteund door de zang van koor Cantalot werden we meegenomen en mochten even meekijken... Dank, alle zangers van Cantalot, en Lotte natuurlijk, die ervoor stond! Het was een feestje om dit te maken... Vooral dank Marga en Maarten voor jullie openheid en inzet!

Kijk vooral even op de pagina projecten om alle foto's van Hans te zien; die geven een goede indruk :-)

Het was ook een reality-check voor mij, bezig met een masterstudie over performance en tijd: terwijl Maarten en ik de repetities in onze drukke agenda's propten, was dit voor Marga een droom die uitkwam...