Beeldend Danstheater Telder

Voorstellingen en activiteiten

Reuring Festival

Locatie: Kaasmarkt, Purmerend

Boom!

In Boom! staat de natuur in het algemeen, en de boom in het bijzonder, centraal. Drie dansers en een muzikant hangen in de boom en nemen het publiek mee in hun ontdekkingstocht samen met de boom, van de natuur die zo ver weg kan voelen, maar zo dichtbij is. Boom! overbrugt die grens tussen mens en natuur. Hoe verhouden bomen en mensen zich tot hun omgeving? Kijk met ons omhoog, en ontdek de geheimen van een boom in een weide.

Op zaterdag 29 juni spelen we Boom! tijdens het Reuring Festival in Purmerend. Voor meer informatie kijk op de site https://www.reuring.com/, aanvangstijden: 13.30 en 15.30 uur.

Zie 25 mei voor de line-up van deze voorstelling.

zaterdag 29 juniEerdere activiteiten

IJsseltheaterfietstocht

Locatie: Middel, een locatie gemeente Olst/Wijhe

Boom!

In Boom! staat de natuur in het algemeen, en de boom in het bijzonder, centraal. Drie dansers en een muzikant hangen in de boom en nemen het publiek mee in hun ontdekkingstocht samen met de boom, van de natuur die zo ver weg kan voelen, maar zo dichtbij is. Boom! overbrugt die grens tussen mens en natuur. Hoe verhouden bomen en mensen zich tot hun omgeving? Kijk met ons omhoog, en ontdek de geheimen van een boom in een weiland.

Op zaterdag 25 mei spelen we Boom! tijdens de IJsseltheaterfietstocht. Voor meer informatie kijk op de site http://theaterlangsdeijssel.nl, aanvangstijden: 10.30 uur, 13.05 uur en 14.30 uur. (duur: 0.30 min)

Projectleiding: Inbal Abir

Dans: Anna Fransen, Candela Murillo, Aïda Guirro Salinas

Choreografie: Paula Walta en dansers, oa Inbal Abir en Kim Tuerlings

Muziek: Tessa Zoutendijk, Annabel Schouten

Boomverzorging en rigging: Willem de Feyter

Techniek: Jeroen Veer

Fotografie: Hans van den Bos, Anna Franssen. Video: Floris Verweij.

Zakelijk leiding: Hedwig Sinnema

Zakelijke ondersteuning: Gerda van de Kamp

zaterdag 25 mei

Between Words

Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 Arnhem

Between Words

Na het inspirerende onderzoek Between Words afgelopen jaar, met een presentatie tijdens Uurtje Oost in Theater aan de Rijn, gaan we dit jaar verder en vervolgen ons experiment samen met het publiek! 

Between Words is een onderzoek van choreograaf en theatermaker Paula Walta, in samenwerking met muzikante/ artiest Jorike Kroon en danseres/ choreograaf Anna Fransen.
In hoeverre worden we bepaald door woorden; de woorden die onverhoeds onze gedachten binnensluipen en zich soms zo moeilijk laten verjagen.
Woorden die willen vastzetten, beperken, maar ook verduidelijken of inspireren, zijn die een steun of een last?
We gaan op zoek naar de ruimte tussen de woorden, op een speelse en onderzoekende manier, en laten ons inspireren door Johan Cage. Het publiek deelt mee in ons experiment!

Try out: Zaterdag 13 april, om 20.00 uur

Voorstellingen: Première zondagmiddag 14 april, om 13.30 en 15.30 uur.

U kunt reserveren via een mail aan gerda@beeldenddanstheatertelder.nl, met het gewenste aantal kaarten onder vermelding van de tijd en datum van de voorstelling of try out.

Locatie: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, Arnhem

Entree: pay-what-you-want

Makers: Anna Fransen, Jorike Kroon, Paula Walta. Film, projectie, PR foto: Djoewe Walta. Uitvoering compositie geluid/zang, actrice: Jelena van Marle. Fotografie: Anna Fransen. Zakelijk begeleiding: Gerda van de Kamp. Techniek: Marte Bosma.

Met dank aan Provincie Gelderland, Prins Berhard Cultuurfonds, boekhandel Hijman Ongerijmd, Jeroen Veer, Featherlight.

Zaterdag 13 april try-out, Zondagmiddag 14 april twee voorstellingen

Fjoertoer 2024 en Lytse Fjoertoer

Locatie: Veld op West-Terschelling

Fjoertoer en Lytse Fjoertoer

Dit jaar laat Telder zich weer zien tijdens de Fjoertoer:  de avond- en nachtwandeling door de natuur met bijzondere beelden van licht. Dit jaar op een veldje op West, met een waslijn aan herinneringen, die verschijnen en verdwijnen... Een presentatie voor alle wandelaars en voor families met kinderen tijdens de Lytse Fjoertoer. Het belooft weer een fascinerende belevenis te worden!

Voor tickets en route kijk op http://fjoertoerterschelling.nl

Dans: Anna Fransen, Merle Schiebergen / Idee: Paula Walta / Techniek: Jeroen Veer / Ondersteuning: Homme Joustra / Muziek: o.a. Albert Winters, Nat King Cole

Vrijdag 22 maart (Lytse Fjoertoer) en zaterdag 23 maart (Fjoertoer)

Stadsboswachter vertelt

Locatie: Coehoornstraat 17, Arnhem

Stadsboswachter vertelt

Stadsboswachter olv Willen de Feijter bestaat één jaar en viert dat met een feestelijke bijeenkomst met interessante sprekers, oa Tessa Zoutendijk.

Tessa speelt muziek uit de voorstelling Boom! en vertelt over haar ervaringen met deze unieke voorstelling. Boom! was een idee van Stadsboswachter om mensen in de stad een andere vorm van interactie te laten aangaan met de bomen in de stad. In samenwerking met danscollectief Arnhemse meisjes, Telder theaterproducties en Tessa Zoutendijk is een unieke voorstelling ontstaan.

Entree: gratis

Tijd: 13.00-17.00 uur (Tessa 13.45-14.15 uur)

 

17 november 2023

Première Boom!

Locatie: de tuin van Museum Arnhem

Première Boom!

In Boom! staat de natuur in het algemeen, en de boom in het bijzonder, centraal. Drie dansers en een muzikant hangen in de boom en nemen het publiek mee in hun ontdekkingstocht samen met de boom, van de natuur die zo ver weg kan voelen, maar zo dichtbij is. Boom! overbrugt die grens tussen mens en natuur. Net als bij mensen zijn de roots van een boom niet altijd zichtbaar, maar altijd van invloed. Hoe verhouden bomen en mensen zich tot hun omgeving? Kijk met ons omhoog en onder de grond, en ontdek de geheimen van een boom in de stad.

Op zaterdag 7 oktober spelen we Boom! van 12:00 - 12:30 en 14:00 - 14:30 (première) in de boom in de tuin van Museum Arnhem, Utrechtseweg 87 in Arnhem. Beide voorstellingen zijn gratis te bezoeken! Meer over de voorstelling lees je
hier. Voor meer info over de Festivaldagen, het programma en de tentoonstelling, zie de website van Museum Arnhem. 

Projectleiding: Inbal Abir

Dans: Anna Fransen, Candela Murillo, Aïda Guirro Salinas

Choreografie: Paula Walta en dansers, oa Inbal Abir en Kim Tuerlings

Muziek: Tessa Zoutendijk

Boomverzorging en rigging: Willem de Feyter

Techniek: Jeroen Veer

Fotografie: Hans van den Bos

Zakelijk leiding: Hedwig Sinnema

Zakelijke ondersteuning: Gerda van de Kamp

zaterdag 7 oktober

besloten try-out Boom!

Locatie: Park Daalhuizen Velp

Try-out Boom!

Een besloten voorstelling van de voorstelling Boom!; een laatste try out met publiek voordat deze voorstelling in première gaat.

Belangenvereniging Daalhuizen viert haar 25-jarig bestaan met deze voorstelling in Park Daalhuizen. Het is een besloten voorstelling voor haar leden.

2 september

Open Repetitie tijdens het NKB

Locatie: Landgoed Larenstein

Open Repetitie Boom!

In mei wordt er gerepeteerd aan de voorstelling Boom! We zijn te gast tijdens het Nederlands Kampioenschap boomklimmen voor Boomspecialisten, het NKB.

Ter afsluiting is er een Open Repetitie, een presentatie, om te laten zien wat we hebben gedaan. Weest welkom!

Om 15 uur verzamelen we  bij de finales van het kampioenschap, die dan net klaar zijn, en lopen samen naar de boom. (er staan ook bordjes voor de route)

Dans: Candela Murillo, Inbal Abir, Kim Tuerlings. Met dank aan: Anna Fransen. Muziek: Tessa Zoutendijk. Artistieke begeleiding: Paula Walta Boomverzorging en rigging: Willem de Feyter.

Dit is een samenwerking tussen Danscollectief Arnhemse Meisjes, Telder, De Stadsboswachter, Tessa Zoutendijk en het NKB. Met dank aan Gemeente Arnhem.

zaterdag 13 mei

Lytse Fjoertoer en Fjoertoer

Locatie: Terschelling, diverse locaties

Fjoertoer en Lytse Fjoertoer

Dit jaar laat Telder zich weer zien tijdens de Fjoertoer:  de avond- en nachtwandeling door de natuur met bijzondere beelden van licht. Dit jaar in en op een dôbbe in de bossen van Formerum, voor de lange afstandswandelaars en voor families met kinderen tijdens de Lytse Fjoertoer. Het belooft weer een sprookjesachtige belevenis te worden!

Dans: Anna Fransen / Idee: Paula Walta / Muziek: Albert Winters / Beeld: Winja Stappers / Techniek: Jeroen Veer / Productie- en zakelijk leiding: Gerda van de Kamp

24 en 25 maart 2023

Mens durf te leven!

Locatie: Tertzio Elst, Bachstraat 29, Elst

Mens durf te leven!

In februari is Telder begonnen met de derde versie van het project Mens durf te leven! waarin ouderen werken aan dans, muziek en verhalen vertellen. Dit doen ze onder leiding van schrijfdocent Marjon Weijzen, muzikant Jorike Kroon en choreograaf Paula Walta. Op 4 april is er een presentatie in de gemeenschappelijke ruimte/ restaurant van Tertzio, tussen 14.45 en 15.30 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.

4 april 2023

Between Words

Locatie: Theater aan de Rijn, Arnhem

Uurtje Oost: Between Words

Between Words is een onderzoek van choreograaf en theatermaker Paula Walta, in samenwerking met muzikante/ artiest Jorike Kroon en danseres/ choreograaf Anna Fransen.
In hoeverre worden we bepaald door woorden; de woorden die onverhoeds onze gedachten binnensluipen en zich soms zo moeilijk laten verjagen.
Woorden die willen vastzetten, beperken, maar ook verduidelijken of inspireren, zijn die een steun of een last?
We gaan op zoek naar de ruimte tussen de woorden, op een speelse en onderzoekende manier, en laten ons inspireren door Johan Cage. Het publiek deelt mee in ons experiment tijdens Uurtje Oost op 2 februari as. van 17.00 tot 18.00 uur.

Gratis tickets reserveren kan via website van Theater aan de Rijn: https://www.theateraanderijn.nl/productie/uurtje-oost-between-words/

Makers: Anna Fransen, Jorike Kroon, Paula Walta. Film en projectie: Djoewe Walta. Uitvoering compositie geluid/zang, actrice: Jelena van Marle. Fotografie: Anna Fransen. Zakelijk begeleiding: Gerda van de Kamp

Met dank aan de Stroomversneller, Schakel025 

2 februari

Boom!

Locatie: Bosweide Stadspark Berg & Bos Apeldoorn (Harpweg)

Boom!

Een kans om de voorstelling Boom! te zien op een vernieuwd festival: Roots in the Woods in Apeldoorn. Een aanrader! Een samenwerking van danscollectie Arnhemse Meisjes met de Stadsboswachter en Telder. Met muziek van Tessa Zoutendijk.

Dans: Inbal Abir, Kim Tuerlings en Aïda Guirro Salinas. Choreografie: Paula Walta en dansers.

Aanvang: 19.45 uur, toegang is gratis!

22 oktober 2022

Boom!

Locatie: statenlaan, speeltuintje rechts naast het Stedelijk Gymnasium

Boom!

Een dansvoorstelling voor iedereen! Kijk met ons omhoog, laat de stad achter je, en ontdek geheimen van een boom in de stad.

Zaterdag 24 september om 14.00 en 16.00 uur. Toegang is gratis.

Dans: Inbal Abir, Aïda Guirro Salinas en Kim Tuerlings/ Muziek: Tessa Zoutendijk/ Choreografie: Paula Walta en dansers

Boom! is een onderdeel van het Bomen beleven-project van het Buurtgroenbedrijf, en een samenwerking tussen de Stadsboswachter, danscollectief Arnhemse Meisjes en Telder. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en het Buurtgroenbedrijf.

zaterdag 24 september

Mens durf te leven!

Locatie: Intermezzo, Dieren

Mens durf te leven!

Op 13 september start Telder een nieuw project met en voor ouderen, Mens durf te leven! Na de succesvolle editie in Rheden gaan muzikante Jorike Kroon, schrijfster Marjon Weijzen en choreografe Paula Walta nu bij Intermezzo in Dieren aan de slag. Met de deelnemers halen zij verhalen op uit het verleden, om die op te tekenen, te vertellen, te bezingen en te dansen. Na een aantal bijeenkomsten wordt het project afgesloten met een presentatie; op 8 november as.

Presentatie 8 november

Entre Dos bij Festival Waalzinnig

Locatie: Nijmegen, meerdere locaties

Entre Dos

Het Fesival Waalzinnig is een inclusief festival, voor iedereen die zich uit in kunst. Telder deed vorig jaar voor het eerst mee bij de online editie van het festival en maakt nu een duet voor rolstoeldanseres Wiepy Smits en interntionaal salsadanser Taner Tabak. Met live muziek van Jorike Kroon met een eigen pianocompositie.

In Lux, Marienburg 38, zaal 7, Nijmegen

26 juni 2022

Ontmoeten voor FLAM

Locatie: Nabij Eye filmmuseum, buiten aan het IJ, Amsterdam

Ontmoeten

Het festival FLAM, Forum for Live Art Amsterdam, heeft gevraagd om een speciale versie van Ontmoeten. Hierin werken dansers van Telder samen met buurtbewoners van Amsterdam-Noord, die elkaar en bezoekers op deze manier ontmoeten. Door Covid-19 is het festival verplaatst van juni 2020 naar mei 2022, maar Ontmoeten is eigenlijk al corona-proof; het is een project met anderhalve meter afstand tussen performer en kijker, in de buitenlucht! Het is ook actueel omdat het gaat het over datgene dat iedereen gemist heeft de laatste tijd: ontmoeten. We bieden een kleine ontmoeting, maar die kan raken aan essentiele zaken... Weest welkom! Als inwoner van Amsterdam Noord kunt u ook meedoen als performer: er zijn workshops om deel te kunnen nemen in aanloop van dit project.  

Voor meer informatie: houd de site van FLAM in de gaten, http://www.flam.online en deze agenda!

21 en 22 mei 2022

Waaghalzen bij In the Future

Locatie: Nationale Opera & Ballet, Amsterdam, Waterlooplein

Waaghalzen bij In the Future

De voorstelling Waaghalzen, in 2019 door choreograaf Anna Fransen gemaakt voor KunstMetMekaar, doet mee aan de voorstelling In the Future, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Nationale Ballet. 8 groepen vergezellen de Junior Company van het Nationale Ballet met hun eigen beeld van de toekomst. Dat gebeurt in vele dansstijlen en door veel verschillende dansers en muzikanten, in bijvoorbeeld Lindy-hop, Ierse Riverdance, Urban dance en Indiase dans. De Junior Company doet mee met en deel van Hans van Manen's choreografie In the Future. Telder doet mee met Waaghalzen, een duet van danser Jurgen Hierck en WCMX'er Dorian Baghuus, op muziek van Jurrian Henseler. (live gespeeld, ondersteund door slagwerk en basgitaar van Pieter Pennings en Xander van Veelen). Dat alles wordt tegelijkertijd in beeld gebracht door Rebecca Donkersloot.

Begeleiding en ondersteuning door Menno van der Steeg en Alex Hansen. Artistieke begeleiding: Paula Walta.

Voorstellingen: om 16.00 en 19.30 uur. Kaarten via: https://www.operaballet.nl/het-nationale-ballet/2021-2022/future#tickets

14 mei 2022

Presentatie Mens durf te leven!

Locatie: Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 Rheden

Presentatie Mens durf te leven!

Eindpresentatie van het project Mens durf te leven!, waarin bewoners van de Rhederhof samen met andere deelnemers presenteren wat ze tijdens dit project gedaan hebben, onder leiding van schrijfster Marjon Weijzen, muzikante Jorike Kroon en choreografe Paula Walta. Verhalen komen tot leven in tekst, muziek en dans.

In de zaal van het restaurant van de Rhederhof, aanvang 10.30 uur. A.u.b. aanmelden om te komen via info@beeldenddanstheatertelder.nl

 

24 april 2022

Aïda Guirro Salinas eindpresentatie talent ontwikkelingstraject

Locatie: Theater aan de Rijn, Arnhem

Uurtje Oost: Aïda Guirro Salinas

Aïda presenteert haar bevindingen van een onderzoek naar 'presence', aanwezigheid. Op toneel, of in het gewone leven; wanneer ben je echt aanwezig?

Uurtje Oost, Theater aan de Rijn, Arnhem, 17.00 uur.

20 april 2022

Presentatie Mens durf te leven!

Locatie: Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 Rheden

Presentatie Mens durf te leven!

Eindpresentatie van het project Mens durf te leven!, waarin bewoners van de Rhederhof samen met andere deelnemers presenteren wat ze tijdens dit project gedaan hebben, onder leiding van schrijfster Marjon Weijzen, muzikante Jorike Kroon en choreografe Paula Walta. Verhalen komen tot leven in tekst, muziek en dans.

In de zaal van het restaurant van de Rhederhof, aanvang 16.00 uur. A.u.b. aanmelden via info@beeldenddanstheatertelder.nl.

19 april 2022

Waaghalzen bij Dance Flavours

Locatie: Theater aan de Rijn, Arnhem

Waaghalzen bij Dance Flavours

In Theater aan de Rijn is de Dance Flavours Performance Night altijd een groot succes. Deze wordt georganiseerd door danscollectie Arnhemse Meisjes. Eén van de Arnhemse Meisjes, Anna Fransen, is tevens danseres en choreografe bij Telder en zij maakte ee paar jaar geleden Waaghalzen voor de theaterroute KunstMetMekaar. Dit jaar gaat Waaghalzen in reprise, o.a. in kleine setting tijdens Dance Flavours in Theater aan de Rijn. Aanvang is 20.00 en behalve Waaghalzen worden er nog drie choreografieën gepresenteerd.

Meer informatie en kaarten: https://www.theateraanderijn.nl/productie/dance-flavours-performance-night-2/

4 april 2022

Fjoertoer; Stabat Mater

Locatie: Midsland aan zee, nabij De Branding

Fjoertoer; Stabat Mater

Dit jaar is Telder weer aanwezig tijdens deze wandeling in het donker met lichtbeelden in de natuur op het eiland. Telder staat dit jaar op een boei op het strand. (de plek waar Telder ooit begon, 25 jaar geleden!) Met de muziek van de Stabat water, over opkomend water, strijd, verlies en overleven... 

Dans: Kim Tuerlings en Anna Fransen. Choreografie: Paula Walta en dansers. Muziek: delen uit het Stabat Mater van Pergolesi. Techniek: Jeroen Veer. Beeld: Winja Stappers, met dank aan Leon Mommersteeg. Video: Paula Walta, Djoewe Walta. Realisatie: Homme Joustra.

de nacht van 26 op 27 maart 2022

Lytse Fjoertoer

Locatie: Terschelling

Lytse Fjoertoer

Voor kinderen en hun (groot) ouders is er nu ook een verkorte Fjoertoer wandeling van 6 kilometer, met lichtbeelden gedurende de reis. Telder is te vinden in de open plekken in het bos, met een sprookjesachtige vertelling over dwalen, verdwalen en de weg terug vinden.

Dans: Kim Tuerlings en Anna Fransen. Choreografie: Paula Walta en dansers. Muziek: delen uit het Carnaval der dieren van Saint-Saëns. Techniek: Jeroen Veer.

25 maart

Dream Room

Locatie: Projectruimte H29, stichting Scarabee, de Hes, Arnhem

Dream Room is een onderzoekende voorstelling in dans en film,  met twee dansers in Canada en twee dansers in Nederland. Het is een samenwerking tussen Telder en Compagnie Katie Ward. De voorstelling is tegelijkertijd te zien in Nederland, in Canada en via een live-stream. Dream Room is een project, met dansers aan beide zijden van de oceaan, dat de digitale wereld en het lichaam samenbrengt, door beelden, beeldspraak en verbeeldingskracht.

De voorstelling speelt in Arnhem in gebouw H29 op de Hes, Arnhems Buiten. Projectruimte H29 van stichting Scarabee bevindt zich op het zuidelijke deel van Arnhems Buiten, de Hes. Neem de afslag vanaf de Schutterij (langs de Jacobiberg). De route is verder aangegeven met bebording en verlichting.

Speelschema:

Woensdag 20 oktober          19.00 uur – Try out

Donderdag 21 oktober          0.00   uur – Première (middernachtvoorstelling)

Vrijdag 22 oktober                0.00   uur – middernachtvoorstelling

Zaterdag 23 oktober             17.00 uur – voorstelling

                                           20.00 uur – voorstelling

Tickets kunt U vinden op:http://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dream-room 

20 t/m 23 oktober 2021

Open studio repetitie

Locatie: Studio van Theater AanZ, gebouw PH07, Prins Hendrikstraat 7, Nijmegen

Open studio repetitie Dream Room

Een uitnodiging om mee te kijken, te denken en te praten in het maakproces van Dream Room, een internationale smanewerking met Compagnie Katie Ward (Canada). Dream Room is een project, met dansers aan beide zijden van de oceaan, dat de digitale wereld en het lichaam samenbrengt, door beelden,  beeldspraak en verbeeldingskracht.

Weest welkom bij de open repetitie tussen 18.00 en 19.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur en nagesprek tot 19.30 uur.

15 oktober 2021

Open studio repetitie

Locatie: Studio Wallie, Waldeck Pyrmontlaan 4 Velp

Open studio repetitie Dream Room

Een uitnodiging om mee te kijken, te denken en te praten in het maakproces van Dream Room, een internationale smanewerking met Compagnie Katie Ward (Canada). Dream Room is een project, met dansers aan beide zijden van de oceaan, dat de digitale wereld en het lichaam samenbrengt, door beelden,  beeldspraak en verbeeldingskracht.

Weest welkom bij de open repetitie tussen 18.00 en 19.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur en nagesprek tot 19.30 uur.

8 oktober

Open studio repetitie

Locatie: Studio Telder, Talsmalaan 1, Oosterbeek

Open studio repetitie Dream Room

Een uitnodiging om mee te kijken, te denken en te praten in het maakproces van Dream Room, een internationale smanewerking met Compagnie Katie Ward (Canada). Dream Room is een project, met dansers aan beide zijden van de oceaan, dat de digitale wereld en het lichaam samenbrengt, door beelden,  beeldspraak en verbeeldingskracht.

Weest welkom bij de open repetitie tussen 18.00 en 19.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur en nagesprek tot 19.30 uur.

23 september 2021

Lief, ik zoek binnenstebuiten

Locatie: Studio Wallie, Waldeck Pyrmontlaan 4 Velp

'Lief, ik zoek binnenstebuiten', een bewegingsonderzoek naar de verbinding tussen lichaam en geest, door Kim Tuerlings:

“Voor de afronding van mijn talentontwikkelings traject, zou ik graag mijn onderzoek en een aantal bevindingen van de afgelopen twee jaar willen delen, door middel van een kleine presentatie in de vorm van een expositie en het tonen van een bewegingsonderzoek, dat ik ben gestart in samenwerking met Theo Tuerlings, die mij met zijn gitaarspel muzikaal zal begeleiden.”

Dit zal a.s. zondag 19 september om 16:00 uur plaatsvinden aan de Waldeck Pyrmontlaan 4 in Velp (studio Wallie Danscollectief Arnhemse Meisjes).

 

19 september 2021, 16.00 uur

Dancing with (out) trees

Locatie: Museum Het Valkhof, Nijmegen

Dancing with(out) trees

 

De dansers van Telder sluiten aan op het thema van de tentoonstelling ‘Rettet das Wald’; zij onderzoeken in beweging hun verbondenheid met bomen:

Hoe voelen we ons in de nabijheid van een boom en hoe als we die moeten missen?

De muziek wordt verzorgd door drie hoornisten, waarbij we ons laten inspireren door de muziek van Mendelssohn; o.a. Farewell to the Forest.

 

Dans:                    Inbal Abir en Kim Tuerlings

Hoornisten:         Truus Litjens, Arie van Hoek en Anneloes van Venetië

Muziek:               Mendelssohn: Nocturne uit de Midzomernachtsdroom en Farrewell to the Forest

choreografie:     Paula Walta en dansers

 

Tickets zijn te koop via de website van de Nijmeegse Kunstnacht:  https://nijmeegsekunstnacht.nl/

We presenteren elk uur tussen 20.00 en 24.00 uur. (je koopt een ticket met een tijdsslot van een uur)

18 september 2021

Expositie Rewind_Forward, 12 jaar Artborne projecten

Locatie: Projectruimte H29, Scarabee, de Hes, Arnhem

Expositie Rewind_Forward

Tussen 18 september en 4 oktober is de expositie Rewind_Forward te bezoeken in projectruimte H29 van Stichting Scarabee. De afgelopen 12 jaar heeft Scarabee Artborne kunstprojecten gerealiseerd, tijdens de Airborne wandeltocht, die 'andere manieren van herdenken'  ontwikkelen en stimuleren. 

In deze expositie een terugblik op 12 jaar Artborne, waaronder een blik op de installatie 'Laan der Herinneringen' van Beeldend Danstheater Telder in 2013. En ook een blik op de toekomst; kunstenaars Bart Eysink Smeets en Müller en van Klinken hebben dit jaar projecten bedacht die in 2022 zullen worden uitgevoerd. 

weekends van 18/19, 25/26 september en 3/4 oktober

Festival Waalzinnig

Locatie: Livestream vanuit De Lindenberg Nijmegen

Festival Waalzinnig

De scène 'Op afstand dichtbij' is a.s. zondag live bij te wonen bij festival Waalzinnig in Nijmegen, via de gratis livestream.

Vanaf 13 uur is dit te volgen via het You tube kanaal van festival Waalzinnig: https://www.youtube.com/channel/UC0jr20KSeIucz1ranF_hGrQ

Op afstand dichtbij is rond 14.30 uur te zien, met daarna een kort interview met de artiesten.

Muziek: Jòrike Kroon /Dans: Marga Kamperman, Johanna Sauer / Choreografie: Paula Walta en dansers

Filmopnames: Rock en Rolstoelproducties /Montage: Paula Walta, Djoewe Walta

Mede mogelijk gemaakt door:KunstMetMekaar, Arnhem / Vrienden van Theater, Arnhem/ Festival Waalzinnig/ Rock en Rolstoelproducties/ Beeldend Danstheater Telder/ Danscollectief Arnhemse Meisjes

Zondag 16 mei

Kunst Met Mekaar; Op afstand dichtbij

Locatie: De website van KunstMetMekaar

Op afstand dichtbij

Dit jaar kon de theaterroute KunstMet Mekaar helaas niet doorgaan, maar in plaats daarvan kregen we de mogelijkheid een filmpje te maken.

Ik heb samen t muzikante en componiste Jòrike Kroon de basis gelegd voor de scène Op afstand dichtbij, en die daarna op locatie gemaakt met dansers Marga Kamperman (in een rolstoel) en Johanna Sauer.(student dans ArtEZ)

Het filmpje is vanaf 14 mei te zien op: https://www.kunstmetmekaar.nl

Vanaf 14 mei 2021

La Durée

Locatie: website APRIA

vanaf vandaag is op de website APRIA, voor artistiek onderzoek van ArtEZ, de filmbijdrage La Durée te zien op het online magazine Time Matters. De filmbijdrage van Paula Walta, met muziek van Albert Winters en beelden van Homme Joustra, is te zien via de volgende link: http://apria.artez.nl/la-duree/

vanaf 8 maart 2021

Fjoertoer Terschelling

Locatie: Strand Terschelling, paal 10

Fjoertoer Terschelling

Een jaarlijks terugkerende bijzondere gebeurtenis; de Fjoertoer op Terschelling. Ook dit jaar mogen we ons daar weer presenteren tussen bakens van licht en vuur in het donker. Dit jaar op een bijzondere plek; op het strand bij paal 10. Ooit heeft daar de geboorte van Telder plaatsgevonden, op deze zelfde plek op het strand, met een iglo van waterzakjes. Dat was een magische gebeurtenis. Nu zoeken we dezelfde magie met muziek, zang en dans en een sprookjesachtig beeld. Met zang van Ellen Kiewiet, muziek van Pergolesi, dans door Kim Tuerlings en Paula Walta. Beeld: Homme Joustra. Techniek: Jeroen Veer. Voor meer informatie kijk op: http://fjoertoerterschelling.nl

de avond en nacht van 4 op 5 april 2020

Kleintje Fjoertoer

Locatie: Bos West Terschelling

Kleintje Fjoertoer

Een nieuw fenomeen begint dit jaar: de Fjoertoer voor kinderen en hun begeleiders; Kleintje Fjoertoer. Tussen 20.15 en 21.00 kan er gestart worden met een korte route van 6 kilometer langs beelden van licht en vuur. Telder doet mee op een sprookjesachtige plek; midden in het bos... Dans: Anna Fransen en Kim Tuerlings. Choreografie: Paula Walta en dansers. Techniek: Jeroen Veer.

Vrijdagavond 3 april

Kunst Met Mekaar; Zie mij

Locatie: Theaterzaal Klimmendaal, Heyenoordseweg 5a, gebouw A, Arnhem

Zie mij

Doof, blind, stom.
Horen, zien en zwijgen.
Niet kunnen, willen of mogen?
Hoe ervaar jij de wereld en hoe ervaart de wereld jou?

Ditmaal werkt Paula Walta samen met theatermaker Nelleke Verweij aan een nieuwe scène voor Kunst Met Mekaar, de theater route in Arnhem West voor mensen met en zonder beperking. Zondagmiddag 16 februari vanaf 14.30 uur op diverse locaties.

Met Marinus van der Werf, Edwin van der Burg, Rens de Vette, Erik van de Geest en muzikanten uit de wijk Arnhem West. Met dank aan alle vrijwilligers, Alex Hanssen, Klimmendaal en Rock & Rolstoelproducties.

de middag van 16 februari

Presentaties Anna Fransen, Inbal Abir

Locatie: H29, de Hes, Arnhems Buiten (Zuid)

Presentaties Anna Fransen en Inbal Abir

Afgelopen twee jaar hebben dansers Anna Fransen en Inbal Abir beiden een onderzoek gedaan, begeleid door Telder; op zakelijk gebied door Jolanda Keurentjes en op artistiek gebied door Paula Walta. Op 14 februari delen zij hun ervaringen met het publiek in film, tekst en performance. U bent van harte welkom in H29! Dans en performance door: Inbal Abir, Yeli Beurskens, Aïda Guirro Salinas, Anna Fransen, Kim Tuerlings

Inloop: 17.00 uur. Aanvang: 17.15 uur.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder genot van een hapje en drankje.

Locatie: H29, een gebouw op de HES, zuidelijk deel van het Arnhems Buiten (voormalig KEMA terrein) Het terrein is bereikbaar via het hek naast het huis aan de Klingelbeekseweg 37, 6862 VS Oosterbeek

Mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Gelderland Talentontwikkeling en Beeldend Danstheater Telder en door samenwerking met De Nieuwe Oost, Danscollectief Arnhemse Meisjes en Stichting Scarabee. Met speciale dank aan Floris Verweij en Lotte Menkman.

14 februari 2020, 17.00 uur

Uurtje Oost Yeli Beurskens

Locatie: Theater a/d Rijn, Bartok Park, Arnhem

Yeli Beurskens in Uurtje Oost

Afgelopen twee jaar heeft Yeli een artistiek onderzoek gedaan, onder begeleiding van Telder; Jolanda Keurentjes op zakelijk gebied en Paula Walta op artistiek terrein. Woensdag 29 januari deelt zij dit onderzoek met het publiek tijdens het Uurtje Oost in Theater aan de Rijn.

Yeli (danser en lid van collectief Arnhemse Meisjes) is gefascineerd door het beeld van onszelf: de persoonlijkheid die we ons hebben aangemeten en in stand proberen te houden. Met een kleine groep dansers, performers en makers onderzoekt ze welke aspecten zij in zichzelf verborgen hebben en hoe deze aspecten kunnen uitgroeien tot compleet nieuwe persoonlijkheden.

29 januari, 17.00-18.00 uur, entree is gratis

29 januari 2020

Uurtje Oost met Fernanada da Silva

Locatie: Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42, Arnhem

Their bodies 

van Fernanda da Silva

Tijdens Uurtje Oost presenteert Fernanda da Silva haar onderzoek; In their bodies. Ze onderzocht haar eigen 'Groovement' als methode en bewegingstaal om vaardigheden bij haar dansers te vergroten. Na een korte introductie hoe Fernanda dit onderzoek heeft benaderd, zal er met verschillende 'bodies' getoond worden hoe haar methode in de praktijk werkt.

10 oktober, 17.00-18.00 uur, Theater aan de Rijn. Entree is gratis, reserveren niet nodig.

donderdag 10 oktober 2019

TransformatieLAB#1

Locatie: Muziektheater De Plaats, van Oldenbarneveldtstraat 94-15, Arnhem

TransformatieLAB #1

Choreografe Paula Walta is te gast bij het TransformatieLAB van muziektheater De Plaats. Ook dit seizoen wagen verschillende theatermakers, choreografen en tekstschrijvers zich in het LAB aab een samenwerking met orkest de Ereprijs.

De eerste editie van het nieuwe seizoen vindt plaats as zaterdagmiddag, met choreografe Paula Walta.

De afgelopen jaren heeft Paula onderzoek gedaan naar beelden en teksten die de ervaring van tijdloosheid verbeelden. In het LAB onderzoekt ze welke rol orkestmuziek kan spelen bij de verbeelding van deze tijdloosheid en of het de losse flarden die ze verzamelt heeft, met elkaar kan verbinden.

Nieuwsgierig? Kom op 5 oktober langs in het huistheater van De Plaats tussen 16.30 en 17.30 uur. Entree is gratis.

zaterdag 5 0ktober 2019

ArtBorne, monumenten voor één dag

Locatie: Raadsgalerij Gemeentehuis Oosterbeek

Expositie ArtBorne 2008 2019

Donderdag 29 augustus om 15 uur opent wethouder Jasper Verstand de overzichtsexpositie van alle ArtBorne kunstprojecten die de afgelopen 10 jaar zijn gerealiseerd. Daaronder in 2013 'Laan der Herinneringen' van Telder. Op de expositie is een foto te zien van Walter Jaegermann, teksten vormgegeven door Aukje Gorter en fragmenten in een film. (helaas zonder dat de prachtige muziek van Tessa Zoutendijk hoorbaar is!)

Boekje Monumenten voor één dag

Tijdens deze opening wordt het eerste exemplaar van het boekje 'Monumenten voor één dag' uitgereikt, waarin alle kunstprojecten tijdens de Airborne wandeltocht worden beschreven. Kijk voor meer informatie en bestellingen van het boekje op http://www.scarabee-art.nl (actieprijs 5 euro)

29 augustus t/m 12 oktober 2019

Opening Dichter op het land

Locatie: Museum Schokland, middelbuurt 3, Schokland

Opening 

De expositie en kunstroute Dichter op het land wordt geopend op zondag 23 juni. Vanaf 13 uur is er inloop in het museum en om 13.30 uur is de officiële openingsact door Ellen ten Damme. Daarna kan de route gelopen worden, met om 15 uur een poezievoordracht in de lichtwachterswoning. Voor meer informatie kijk op http://dichterophetland.nl

23 juni 2019

Landart en poëzie route Dichter op het land

Locatie: Voormalig eiland Schokland, startlocatie Museum Schokland

Landart en poëzie route Dichter op het land

Vanaf Museum Schokland loopt deze zomer een unieke route met kunst en poëzie. De wandelroute is 6 km lang, met 20 kunstwerken met 20 bijbehorende gedichten. Bij elk kunstwerk vind je een ansichtkaart met foto en gedicht. Al lopend verzamel je zo je eigen unieke dichtbundel. De route brengt je langs weilanden, in schuren, huisjes, op aanlegsteigers, door het bos en in het kerkje. 

Daarmee start een zomer vol kunst, gedichten en theater op Schokland; na de opening blijft de route nog ruim 3 maanden geopend. Voor meer informatie kijk op http://dichterophetland.nl

Adres: Museum Schokland, Middelbuurt 3, Schokland, http://schokland.nl/museum-schokland

zondag 23 juni tot 1 november 2019

Opbouw Dichter op het Land

Locatie: Schokland

Opbouw Dichter op het land

Dichter op het land is een landart en poëzie festival dat plaatsvindt op het voormalig eiland Schokland. Tussen 18 en 28 mei zullen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun kunstwerken ter plaatse opbouwen. Onder hen Paula Walta die in samenwerking met filmer Pat van Boeckel een beeld met film creeert in een monumentale schuur. De werken vormen een kunstroute.

18 tot 28 mei, bouwfase

Next Stop

Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Hoofdweg 8, Zeist

Waaghalzen tijdens Next Stop

Onze Waaghalzen laten zich nogmaals zien in een spannend duet met live muziek, ditmaal tijdens het congres Next Stop voor het LKCA. De voorstelling start om 13 uur en wordt omringd door gesprekken, lezingen en workshops over inclusiviteit en onbeperkt kunst en cultuur voor iedereen. Hele dag: van 10 tot 16 uur. Voor meer informatie kijk op http://nextstop.lkca.nl

10 april 2019

Fjoertoer Terschelling

Locatie: aan de Longway, Terschelling

Fjoertoer 2019

Dit voorjaar presenteert Telder tijdens de Fjoertoer, de wandeltocht op Terschelling, een beeld dat het publiek meeneemt tussen waken en slapen. Wat komt er vanuit onze dromen mee als we ontwaken? En kunnen we flarden hiervan tussen de bomen laten hangen? Choreografie: Paula Walta en dansers. Dans: Kim Tuerlings, Anna Fransen. Compositie: Albert Winters. Techniek: Jeroen Veer. Bouw: Homme Joustra, Jeroen Veer. Film: Anna Fransen, Paula Walta.

In de nacht van 6 op 7 april 2019

Waaghalzen

Locatie: Theaterroute in Arnhem West, 6 locaties

Waaghalzen voor Kunst met mekaar

Op zondag 17 februari 2019 vindt de derde editie plaats van Kunst Met Mekaar, een theaterroute in de wijk Arhem-West, waarin kunstenaars, professionals en amateurs, met en zonder bepering, elkaar en het publiek ontmoeten. Het is een mix van dans, toneel, muziek, poëzie en film op zes locaties, van 14.00 tot 17.00 uur. Telder doet mee met de productie 'Waaghalzen', in een choreografie van Anna Fransen, met WCMX-er Dorian Baghuis, danser Jürgen Hierck, gitarist Jurrian van Henseler, Rebecca Donkersloot (eerste spastische cameravrouw van Nederland!), met ondersteuning van de slagwerkers van de West-Arnhemsche Muziekvereeniging en Rock en Rollstoelproducties.

17 februari, tussen 14 en 17 uur

Presentatie over Telder

Locatie: ArtEZ Zwolle

Over Telder

11 maart as houdt Paula Walta een presentatie over het werk van Telder, met name over de sociaal culturele projecten, voor de master Kunsteducatie in Zwolle. (12.00uur, besloten)

11 maart 2019

Uurtje Oost

Locatie: Theater a/d Rijn, Bartok Park, Arnhem

Uurtje Oost 

Paula Walta is sinds jaren artistiek leider en choreograaf van Beeldend Danstheater Telder. Ze werkt op locatie en maakt voorstellingen waarin het beeld een belangrijke component is. Afgelopen juni is ze afgestudeerd aan de Master Theatre Practices, waar ze een Artistic Research heeft gedaan naar de beleving van tijd, en hoe ze die beleving als maker kan beïnvloeden. Ze heeft daar vele experimenten mee gedaan en één manier die ze heeft uitgeprobeerd is door haarzelf te zien als materiaal in het licht van de tijd. Ze heeft een filmpresentatie gemaakt, ‘Blind’, die ze tijdens Uurtje Oost met het publiek wil delen en waarover ze na afloop graag in gesprek gaat. Naast Paula Walta laten Silke van Kamp (tekst) en Mees Walter (spel) een voorproefje zien van hun solo 'Sorry'.   

20 december 2018, 17.00-18.00 uur

Uurtje Oost

Locatie: Theater a/d Rijn, Bartok Park, Arnhem

Uurtje Oost

Een paar keer per maand opent Theater aan de Rijn haar deuren voor makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Dit keer nemen choreografe Paula Walta en de makers van Reindier ons mee in hun onderzoek naar nieuwe wegen. Onderdeel van Uurtje Oost is een nagesprek met de makers.

8 november van 17.00-18.00 uur

Going through, staying cool, stop making sense

Locatie: Green Floor Studio, PA-F, Rue Haute 15, St. Erme, France

Going through, Staying cool, Stop making sense

Performance in movement, text and video. Performers: Katie Ward, Jan DeBoom, Henry Alles, Constantinos Voudouris, Danielle Wagenaar. Text: Danielle Wagenaar. Video: Paula Walta.

1 november om 21.00 uur

presentation PA-F

Locatie: Chapelle, Performance Art Forum, Rue Haute 15, St. Erme, France

Presentation dans la Chapelle

A presentation in the chapel of PA-F, combining movement and singing voices, performed by: Taru Miettinen, Henry Alles, Katie Ward, Jan DeBoom, Constantinos Voudouris and Paula Walta. (Idea: Taru Miettinen)

27 oktober, 21.00 uur

Sharing research in ArtEZ

Locatie: Theater 2 in ArtEZ, onderlangs 9, Arnhem

Research week in ArtEZ

Afgelopen week deden 3 gastchoreografen research met de studenten 3e jaars dansmakers van ArtEZ. Bruno Catalano, Mirjam Soegner en Paula Walta zijn alle drie allumni van ArtEZ. Deze vrijdagmiddag delen ze met het publiek wat ze gedaan hebben afgelopen week. U bent van harte welkom om mee te kijken!

This week have 3 guest choreographers been working on their research projects with the DM3 students. Paula Walta, Bruno Catalano and Mirjam Soegner are all ArtEZ alumni. On Friday they will share what they have been doing during this week. You are very welcome to join us!

Friday (September 7) 14:30-16:30 in Theatre 2.

vrijdag 7 september

Out of Time

Locatie: oude KEMA terrein

Out of Time

Eindpresentatie Master Theatre Practices ArtEZ van Paula Walta

Tijdens haar studie heeft Paula Walta onderzoek gedaan naar de beleving van tijd. Paula: “Ik maak voor deze voorstelling gebruik van herinneringen, beelden en bewegingen die opgeslagen liggen in mijn geheugen, dat van Telder, en in dat van de dansers. De twaalf dansers zijn heel verschillend en brengen zo hun eigen ervaringen en tijd mee, naar deze bijzondere locatie."

Vrijdag 15 juni: 16.00-17.00 uur

Zondag 17 juni, 14:00-15.00 uur en 16:30-17.30 uur

Zondag 17 juni: film in het zaaltje: 15:15 uur en 15:45 uur (20 min.)

Dansers: Bilal Bachir, Amal Beeldsnijder, Sophie Fisher, Anna Fransen, Mark van de Kamp, Maarten Krielen (in film), Hendrik Tahapary, Sophie van Tatenhove, Gerrit de Waal, Paula Walta, Henny de Wit (in film), Job de Zwaan, Nora de Zwaan. Muziek: Erik Woltmeijer. Fotografie: Anna Fransen. Film: Anna Fransen, Paula Walta.

Je kunt na afloop een drankje drinken bij Scarabee in H29. Entreeprijs: vrijwillige donatie na afloop (pay what you want)

De voorstelling is in de buitenlucht / gedeeltelijk overdekt en gaat ook door als het regent. Svp 10 minuten van tevoren verzamelen om naar de locatie te lopen!

Verzamelpunt: parkeerplaats achter H29 en voor H33, De Hes, onderdeel Arnhems Buiten; zie route: https://youtu.be/f_xKJb6J0S0

Reserveren aub op info@beeldenddanstheatertelder.nl

Deze productie komt tot stand dankzij een samenwerking tussen ArtEZ, Stichting Scarabee en Beeldend Danstheater Telder

15 en 17 juni 2018

Fjoertoer Terschelling

Fjoertoer Terschelling

Telder mag zich weer presenteren op deze feeërieke wandeltocht, met lichtbeelden in het natuurlijke décor van Terschelling. Dit keer laten we ons inspireren door water en licht, door sirenen en hun zang, in gevaarlijke verleiding voor de voorbijgangers...

Choreografie: Paula Walta en dansers. Dans: Anna Franssen, Aïda Guirro, Yeli Beurskens en Inbal Abir. (allen van collectief De Arnhemse Meisjes)

in de nacht van 7 op 8 april 2018

Kunst Met Mekaar

Locatie: de wijk Arnhem West

Kunst met Mekaar

We doen weer mee met deze bijzondere theaterroute in de wijk Arnhem West, met 6 scènes, waarin kunstenaars samenwerken met buurtbewoners en mensen met een zorgvraag. Dit jaar werken we voor het muzikale deel samen met het koor Cantalot olv Lotte Janssen en wordt er gedanst door Maarten Krielen en Marga Kamperman. Marga danst mee in haar rolstoel, en hoewel ze vele jaren rolstoeldansen heeft gedaan, heeft ze nog nooit met een jonge danser gewerkt. Heel spannend dus!

De kaartverkoop start vanaf vandaag. De kaartjes kosten 4 euro. (t/m 12 jaar 2 euro) Ze zijn te koop bij Vonk Totaal (Oranjestraat 74), Digi Dome (Het Dorp), SubUrban Chef (Noordelijke Paralelweg 28) en in de de Rozet. (3e etage) Graag contant en gepast betalen. De route start om 14 uur. Onze locatie is de theaterzaal van Klimmendaal, gebouw A,    https://maps.google.com/?q=Heijenoordseweg+5&entry=gmail&source=g. Het is het grote bruine gebouw aan het eind van de straat.

Dans: Marga Kamperman, Maarten Krielen. Choreografie: Paula Walta en dansers. Muziek: koor Cantalot olv Lotte Janssen.

4 februari 2018

Telder-LAB: Staging Time

Locatie: Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen

Telder-LAB: Staging Time

Beeldend Danstheater Telder samen met Kunstenaarscollectief Waterlanders en de Arnhemse Meisjes in Museum Het Valkhof
23 december 2017 t/m 7 januari 2018, première op 24 december om 14:00 uur

 

Wat doet tijd met jou als je een museum binnenloopt? Of doe jij zelf iets met de tijd? Kunnen we in onze beleving tijd oprekken, beïnvloeden of verstoren? TelderLABStaging Time is een nieuwe locatievoorstelling van Beeldend Danstheater Telder samen met De Waterlanders en Arnhemse Meisjes. In voorstellingen, activiteiten en een interactieve installatie met dans, muziek en beeldende kunst onderzoeken zij samen met de bezoekers de beleving van Tijd in Museum Het Valkhof in Nijmegen. TelderLABStaging Time brengt de toeschouwer en de deelnemer in een onalledaags tijdgewricht. Zo wordt elke speeldag van het Telder-LAB een perpetuum mobile in stand gehouden en kan de bezoeker in een installatie een andere tijd ontmoeten. Elke dag wordt in een gezamenlijk performance geprobeerd om de tijd te vertragen. 


TelderLABStaging Time is de hele kerstvakantie te bezichtigen en te beleven in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Voorstellingen zijn op 23 december (14:00 en 15:30), 24 december (11:30 en 14:00 (première)) en 3 januari (11:30, 14:00, 15:30), 4 januari (11:30, 14:00, 15:30) en 5 januari (11:30 uur).

Idee en uitvoering: Paula Walta (Telder), Eric Langendoen en Erik Woltmeijer (De Waterlanders), Inbal Abir, Anna Fransen (tevens fotografie & film), Yeli Beurskens (De Arnhemse Meisjes) en medewerkers van de betrokken musea.

Deze productie kwam tot stand dankzij bijdragen van de Provincie Gelderland en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

t/m 7-1-2018

Uit je Hoofd

Locatie: Conference Centre Sparrenhorst, Eperweg 46, Nunspeet

UIt je Hoofd

Tijdens de Jenplanconferentie 2017 presenteert Telder zich met Uit je Hoofd, fragmenten uit de voorstelling In mijn Hoofd, aangepast aan het thema en de locatie van de conferentie. Telder laat zien hoe we omgaan met gedachten en oppert in deze fragmenten in dans en muziek mogelijkheden om meer met ons lichaam te werken en elkaar te helpen en te ondersteunen.  Deze fragmenten omlijsten het programma tussen 9 en 17 uur.

Meer informatie: www.conferentie.jenaplan.nl

2 november 2017

Levende Namen

Locatie: Nieuwe Begraafplaats, Zutphenseweg 104, Lochem

Levende Namen

Een spannend, bewegend en zingend beeld tussen de bomen van het bos van de nieuwe begraafplaats in Lochem; een plek waar bewogen wordt 'Tussen licht en donker', als het leven zelf  Mmv het Levende Namen Koor. Idee, beeld en choreografie: Paula Walta en Pieter van de Pol. Dans en choreografie: Inbal Abir, Yeli Beurskens en Anna Fransen. Geinspireerd door een gedicht van Hans Andreus ('Of hoe dat heet', 1975).

Levende Namen is een avond van herdenken op De Nieuwe Begraafplaats in Lochem, Zutphenseweg 104, tussen 17 en 20.30 uur.

29 oktober 2017

proefjes musea

Locatie: Museum Het Valkhof, Kröller Müller Museum en Museum Arnhem

Proefjes Telder-LAB

Beeldend Danstheater Telder werkt samen met theatergroep De Waterlanders en met danscollectief De Arnhemse Meisjes aan een nieuw project: Telder-LAB. Hierin onderzoeken zij het thema Tijd, en  met name de beleving van tijd in een museum. Is deze anders dan buiten het museum en waardoor? Kunnen we deze beleving van tijd oprekken, beïnvloeden of verstoren? Kunnen we deze tijd vormgeven? In de kerstvakantie zullen zij het resultaat van dit onderzoek laten zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen, in een installatie en performances.

Ter voorbereiding hiervan gaan zij op onderzoek in een paar musea, in Museum Arnhem, het Kröller Müller Museum en Museum Het Valkhof.  Ze nemen waar, observeren en doen proefjes op het gebied van timing en tijd,  zijn op zoek naar de ‘tussentijd’, en kunnen bezoekers vragen naar hun beleving.  

Donderdag 19 oktober: 11-14 uur, Museum Het Valkohf, Nijmegen

Vrijdag 20 oktober: 11-14 uur, Kröller Müller Museum Otterlo

Zaterdag 21 oktober: 11-14 uur, Museum Arnhem

Het onderzoek en de proefjes die zij deze dagen ter plekke doen, zijn weinig performatief; anders zouden de onderzoeksresultaten over tijd erg beïnvloed worden! Zij proberen bijna onzichtbaar aanwezig te zijn...

19, 20, 21 oktober

Opening expositie No Nature

Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen

Opening expositie No Nature

Onder de titel No Nature verdiepen Pieter van de Pol, Pat van Boeckel en Karin van der Molen zich in hun relatie tot de natuur. No Nature is voor hen een aanleiding om in uiteenlopende technieken te raken aan een gefluisterd vermoeden van verbinding met de wereld zonder namen. De dingen die altijd weer nieuw zijn en basis voor de verwondering, openheid en speelsheid. Op zondag 1 oktober om 15 uur verzorgt Paul Walta de opening van deze expositie.

Expositie: 1 oktober t/m 12 november 2017 in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen. Openingstijden op www.datbolwerck.nl

1 oktober 2017, opening om 15 uur

duet uit Kunst Met Mekaar

Locatie: Posttheater Arnhem

Duet uit Kunst Met Mekaar

Nog één keer dansen Anna en Edwin hun duet, met het gedicht van Rens en muziek en zang van Alex en Marianne.... Helaas een besloten bijeenkomst in het Posttheater, maar een bijzonderheid voor wie erbij kan zijn!

Dans: Anna Fransen en Edwin van den Burg, Choreografie: Paula Walta en dansers. Gedicht en voordracht: Rens de Vette. Zang: Marianne Veltman. Begeleiding op gitaar: Alex Hanssen.

Donderdag 29 juni om 14 uur (besloten)

project Ontmoeten

Locatie: Tuin van Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem

Ontmoeten

Een bijzonder woord; 'ont'=niet, met 'moeten' , samen maakt dat 'niet moeten.' En daarnaast de gewone betekenis van ontmoeten; open staan om de ander en wat dan ook, te ontdekken, tegen te komen en te zien, te beleven.

Dit is het gegeven van het project Ontmoeten, tevens een presentatie in het kader van de masterstudie van choreografe Paula Walta

Vrijdag 23 juni: 11.45- 12.30 uur en 14.00-14.45 uur in de tuin van Museum Arnhem

Zondag 25 juni: 12.00- 12.45 uur en 15.00- 15.45 uur in de tuin van Museum Arnhem

23 en 25 juni

HartSchrift

Locatie: het erf van 'De Schouwenberg', Apenhuizerenkweg 2, Bathmen

HartSchrift

Voorstellingen voor kunstfietsroute 'Van hier tot ginder', in de bomen bij boerderij 'De Schouwenberg', in Bathmen. De voorstellingen duren 20 minuten en zijn op:

zaterdag 10 juni: 12.00, 13.00, 15.15 en 16.15 uur

zondag 11 juni: 12.00, 13.10, 14.00, 16.15 en 17.00 uur

 

weekend van 10 en 11 juni

Fjoertoer Terschelling

Locatie: langs de route van de Fjoertoer

Fjoertoer bestaat 10 jaar!

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat een enthousiaste groep eilanders het idee kreeg voor een wandeltocht langs kunst en bakens van licht, eindigend bij de Brandaris op Terschelling. Deze Fjoertoer werd een groot succes en ook Telder presentaart zich voor alweer het 5e jaar tijdens deze wandeltocht. Het is altijd spannend weer een inspirerende scène neer te zetten, die het publiek verrast en ongekende beelden laat zien. Dit jaar vinden we een paar verdwaalde feestgangers midden in het bos...

op de avond van 1 op 2 april

Kunst Met Mekaar

Locatie: een theater-route door Arnhem West, 6 locaties

Kunst Met Mekaar

een theater-route in Arnhem West met 6 scènes, waarin kunstenaars samenwerken met mensen met een zorgvraag. Voor één scène maakt choreografe Paula Walta, samen met danseres Anna Fransen en Edwin van der Burg een duet. Voor Edwin, die spastisch is, is het een hele uitdaging om te gaan dansen; eerder heeft hij dit nog nooit gedaan... Er is live muziek, met prachtige zang en gitaarspel en een gedicht van Rens de Vette.

De kaartverkoop start vanaf vadaag! De kaarten (à 2,-- euro, liefst contant en gepast) zijn in de voorverkoop te koop bij: Digi Dome (het Dorp), VONK Totaal (Oranjestraat 74, vanaf 19 januari), SubUrban Chef (Noordelijke Paralelweg 28) en de Wereldwinkel (Kortestraat 20)

zondag 12 februari, van 14 - 18 uur

presentatie 'About stillness'

Locatie: Confluence DOCH, Stockholm

Confluence DOCH

10 en 11 februari is DOCH in Stockholm het centrum voor een 2-daagse conferentie, 'Confluence', voor het samenkomen van masterstudenten van verschillende Europese masterprogramma's, op het gebied van dans, theater en circus. Er zijn lectures, presentaties en uitwisselingen van alle deelnemende studenten. Zaterdag 11 februari om 11 uur is er een lezing van Paula Walta 'About Stillness'. Voor het hele programma en overige informatie, kijk op http://confluencedoch.hotglue.me/

 

11 februari 2017

Presentatie onderzoek Paula Walta tijdens ArtEZ lunch-theater

Locatie: de foyer op de tweede verdieping Schouwburg Deventer

Verstilling; een onderzoek

Choreografe Paula Walta (tevens Masterstudent aan ArtEZ voor de Master Theatre Practices) doet onderzoek naar verstilling in dans op locatie. “Onze huidige tijd is een tijd van haast, drukte en snelle media. Wat kan ons nog tot rust en stilte brengen? Kan ik de toeschouwer een andere beleving van tijd geven? En hoe dan?” In deze presentatie onderzoekt Paula samen met haar dansers (Anna Fransen, Maarten Krielen en Sophia Herzog) het thema wachten. En op wie wordt er gewacht? Op een geliefde, een uitgezonden zoon, een date, of tevergeefs…

ArtEZ LunchTheater

Elke vrijdag om 12.15 uur start het ArtEZ LunchTheater waarbij studenten van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten optreden. Het ArtEZ LunchTheater is gratis toegankelijk en elke vrijdag, met uitzondering van de schoolvakanties.

vrijdag 20 januari

Project 80*10*60

Locatie: Voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39, Groesbeek

Ouderen en kinderen dansen samen!

In Factor 80*10*60 van Cultuurmij Oost werken senioren en kinderen uit dezelfde buurten samen onder begeleiding van kunstenaars. In Groesbeek zorgt Telder daarvoor met choreografe Paula Walta.  Zij werkt 5 maandagochtenden met groep 8 van basisschool Op de Heuvel en met ouderen uit de omgeving. Op woensdag 30 november om half 12, wordt gepresenteerd waaraan gewerkt is en kan iedereen deze ontmoeting meemaken!

30 november 2016

Fjoertoer Egmond 2016

Locatie: Nollenweg 1, Egmond aan Zee

Fjoertoer Egmond 2016

Ook dit najaar doet Telder weer mee met de Fjoertoer tussen Bergen en Egmond aan Zee, een bijzondere wandeltocht met lichtbeelden en sfeervolle acts. Dit jaar is het thema 'De zee geeft, de zee neemt'. Telder geeft dit gegeven weer in een dromerige wachtsfeer, waarbij onduidelijk is wat echt is, en wat niet; de verbeelding neemt je mee...

Choreografie: Paula Walta, Muziek: Wim Mertens, Tessa Zoutendijk.  Dans: Anna Fransen, Sophia Herzog, Andrea Beugger, Chantal de Vries en Maarten Krielen, Techniek: Jeroen Veer, Ondersteuning: Homme Joustra, Fotografie: Wendy van den Burg.

de avond van 26 november 2016

Bijeenkomst van het LKCA over ouderen en cultuur

Locatie: Akoesticum in Ede

Telder presenteert tijdens bijeenkomst over ouderen en cultuur

In 2040 is meer dan een kwart van onze bevolking ouder dan 65 jaar. Wat kunnen kunst en cultuur betekenen voor deze groeiende doelgroep? Daarom organiseert het LKCA een bijeenkomst die draait om cultuurparticipatie van ouderen. Er zijn de laatste jaren veel initiatieven ontwikkeld door kunstenaars en andere kunstprofessionals die zich specifiek richten op kunstbeoefening door ouderen. Zo ook Telder! Jòrike Kroon en Paula Walta presenteren tijdens de bijeenkomst 'De Kunst van....professionals voor ouderen en cultuur' over hun ouderenprojecten. Vanaf 2011 deden zij ervaring op met projecten als 'Zon op Zuid',  'Sentimental Journey' en afgelopen voorjaar 'Verhalen dichtbij'.

11 november 2016

Schokland Skratch

Locatie: In de voormalige haven van Schokland, op de ijsbrekers rechts van de dijk

Schokland Skratch

In het museumweekend van 10 en 11 september presenteren kunstenaars als Pat van Boeckel, Karin van der Molen, Pieter van de Pol, Rob Sweere en vele anderen zich op het voormalig eiland Schokland. Beide dagen tussen 11 en 17 uur. Telder verbeeldt 'Het verlangen van Schokland', over de vrouwen die hier leefden. Anna Fransen en Paula Walta dansen op zondag tussen 12 en 16 uur op verschillende momenten bij de IJsbrekers die nu midden in het landschap staan. Weest welkom op deze fascinerende plek!

museumweekend 10 en 11 september 2016

In mijn Hoofd

Locatie: Festival Op 't Eiland, Nijmegen

In mijn Hoofd speelt Op 't Eiland,op het strand van het Eiland, tegenover het centrum van Nijmegen, aan de Lentse kant van de Waal. Op festivaldagen vaart er een pontje over de Waal naar het festivalterrein. De voorstellingen zijn gratis.

Speeltijden:

Zondag 17 juli: 15.00, 18.00 en 20.45 uur

Dinsdag 19 juli: 15.00, 17.45 en 20.45 uur

Beeld: Pieter van de Pol. Constructie: Ljipke Lijzenga (Man van Staal) en Sybren de Graaf (Dynck.nl) Muziek: Albert Winters  Dans: Andrea Beugger, Anna Fransen en Bilal Bachir. Choreografie: Paula Walta en dansers. Zakelijk leiding: Jolanda Keurentjes

17, 19 juli

Echo van de Tijd

Locatie: Tuin van de Orangerie,Hemelse 3, Oosterbeek

De voorstelling vormt een onderdeel van een wandeltocht tijdens festival Gelders Arcadië. Startpunt is aan de Van Borsselenweg of vanuit De Concertzaal in Oosterbeek.

Speeltijden: tussen 13.30 en 17.30 uur. Met Anna Fransen, Maarten Krielen en Antoine Neijenhuis. Met muziek van Tessa Zoutendijk.

9, 10 juli

Voorproefje van Echo van de Tijd

Locatie: De Concertzaal, Oosterbeek

Voorproefje van Echo van de Tijd, tijdens de Opening van het Gelders Arcadië, Concertzaal Oosterbeek, 16.00 uur.Met Tessa Zoutendijk (muziek en viool), Maarten Krielen en Antoine Neijenhuis.

8 juli 2016

In my Head

Locatie: Greenwich and Docklands International Festival, London, UK

Entree is gratis. Locatie: Westferry Circus Canary Warf.(de rotonde)

Aanvangstijden:

1 juli; 13.00 en 17.30 uur

2 juli; 13.50 en 15.35 uur

1,2 juli

DVD presentatie Telder

Locatie: DOS, De Oosterbeekse School, Talsmalaan 1 Oosterbeek

DVD presentatie van Telder tijdens de Kunstroute Renkum op 4 en 5 juni. Tevens exposeren andere kunstenaars in de school. Open tussen 11.00 en 17.00 uur.

4 en 5 juni 2016

VOX

Locatie: diverse locaties

Studenten van ArtEZ maakten samen met choreografe Paula Walta van Telder een voorstelling voor de Fjoertoer op Terschelling: VOX. Deze voorstelling is omgezet naar een festival-voorstelling in dans, tekst, muziek en zang. Dans en choreografie: Judith Eeftink, Britt Rangé, Cleo Ganzeman. Compositie, zang en saxofoon op band: Anke Spieringhs. Tekst: Cleo Ganzeman. Verschillende malen met medewerking van het koor Lomboks Verzet: Michiel Overdijk, Brigitte Stam,Jolanda Berg, Iris Helena Stern, Arjen Schreurs, Michael Tuguntke, onder begeleiding van Jòrike Kroon. Voorstellingen:

7 mei: Festival Hoogt80, Ism koor Lomboks Verzet. Zang door Jolanda Berg, Michiel Overdijk , Arjen Schreurs, Michael Tuguntke en dansers. Voorstellingen om 18.00 en 18.40 uur. Locatie: vanaf het monument schuin links naar beneden lopen (richting grote voorstellingstent beneden), bij een kruising. Duur: ca. 20 minuten.

28 mei: Havenwerkfestival Deventer, voorstelling om 17.45 en 21.00 uur op de Kade.

2 juni 19.30 uur ArtEZ, Onderlangs 9, Arnhem, met een deel buiten. De voorstelling is een onderdeel van een groter programma. Met medewerking van het koor Lomboks Verzet. Reserveren kan via: r.schoutese@student.artez.nl

8 juni, tussen 9.30 uur, ArtEZ, besloten voorstelling voor de studenten van Fast Track. Onderlangs 9, Arnhem.  (buiten; de voorstelling is onderdeel van een groter programma)

22, 23 en 24 juni om 18.30 uur, 25 juni om 13.30 uur, tijdens het DDEvent ArtEZ, De voorstelling is buiten en de opening van het overige programma van ArtEZ, dat verder binnen te bezoeken is. Voor de voorstellingen binnen is reservering noodzakelijk via de website van ArtEZ,via reserveringen.artez.nl/dans

2 juli, AMZAF in Openluchtmuseum Arnhem, 20.05 en 21.50 uur in het kerkje, tijden onder voorbehoud, definitieve tijden op www.amzaf.nl.

7 mei en 28 mei; 2, 8, 22, 23, 24 en 25 juni; 2 juli

Stryper Wyfke

Locatie: Terschelling, longway

Samen met studenten van ArtEZ dansacademie vertelt Telder het stoere verhaal van het Stryper Wyfke, dat 350 jaar geleden een brandschattend leger Engelsen liet omkeren... In de avond van 2 op 3 april komen de wandelaars deze dansers tegen. De muziek en tekst is van Anke Spieringhs. M.m.v. koor Wadvocaal met Anneke Groeneveld, Bineke Smit, Helga Rodrigo, Ineke Kooiman, Marina van Laake, Nettie de Graaf, Petra van Keulen, Nienke van Houten, Yasmin Verheul, Dieuwke van Zandwijk,  Veronica Sikkel.  Meer informatie via: fjoertoerterschelling.nl.

de avond van 2 op 3 april

Ver halen dichtbij

Locatie: Servicefla Elderveld, Gorinchemstraat 50, Arnhem

Presentaties door bewoners van Serviceflat Elderveld en wijkbewoners in muziek, dans en film. Vanaf 25 februari kunnen belangstellenden meedoen met de repetities, die elke week op donderdag van 10.00-11.30 uur plaatsvinden in de gemeenschapszaal. Er zijn geen kosten aan verbonden. Met choreografie van Paula Walta, muzikale leiding van Jòrike Kroon en film van Hans van den Bos.

Voorstellingen vinden plaats op het weekend van 21 en 22 mei 2016:

Zaterdag 21 mei om 11.00 en 15.00 uur

Zondag 22 mei om 12.00 en 16.00 uur

presentaties op 21 en 22 mei

ID

Locatie: De Klif Oosterhout

Telder werkt mee aan een voorstelling van theater AanZ, ID, een cross-over productie op zowel het multidisciplinaire vlak als op het vlak van amateurs en professionele acteurs. Theater AanZ werkt behalve met Telder, samen met DZIGA (film), Floor Adams (animatie), Bas Koster (mode) en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. ID wordt een voorstelling over de vrijheid om jezelf te zijn. ID wordt gemaakt voor kinderen en jongeren van 10-14 jaar en hun begeleiders/ opvoeders. 

Eerste voorstellingen: 14 januari 2016 om 16.30 en 20.00 uur- Première in De Klif, Oosterhout

14 januari 2016

Stoelendans, Fjoertoer Egmond 2015

Locatie: Herenweg tussen Bergen aan Zee en Egmond

Telder maakt voor de Fjoertoer 2015 in Egmond aan Zee een voorstelling aan en op een tafel in het bos. Onder de bomen staat een enorme tafel, waaraan een man en een vrouw zitten. Hij heeft zijn verhaal en zij het hare; samen dansen zij hun verhaal op deze tafel onder de donkere hemel...

28 november 2015

In mijn Hoofd

Locatie: Tuin van Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem

In de maand oktober presenteert Telder 'In mijn Hoofd' in de tuin van Museum Arnhem. Het beeld en de voorstelling van Telder sluit aan bij de tentoonstelling Spiegeloog. Daarin verkent het museum het zelfportret, een genre dat al eeuwenlang onderdeel is van de beeldende kunst. Telder zoomt in op het hoofd, onze hersenen, als vindplaats van onze gedachten en als oorsprong van vele processen in ons lichaam. De voorstelling combineert dans met beeldende kunst en muziek in een beeld van kunstenaar Pieter van de Pol. Hij maakte een enorm hoofd, ruim 5 meter hoog; een transparant en ruimtelijk beeld.  Een hoofd waarin gedwaald, geklommen en gedanst wordt, waar gedachten letterlijk grote hoogten kunnen bereiken of in de knoop kunnen raken. Kaartverkoop via de Webshop van Museum Arnhem

2 oktober - previews van In mijn Hoofd tgv de opening van de tentoonstelling Spiegeloog (besloten)

10 oktober- voorstelling om 15.30 uur (Alumnidag ism ArtEZ) en 20.30 uur- première met introductie om 20.00 uur.
18 oktober- voorstellingen om 12.00 en 14.00 uur
24 oktober- voorstellingen om 12.30, 14.30 en 16.00 uur *** ihkv de Gelderse Museumdag
28 oktober- voorstellingen om 12.00 en 14.00 uur ihkv het Sprookjesfestival

***= geen kaartverkoop ivm Gelderse Museumdag, entree vrij

oktober 2015

Open repetities en doorlopen van 'In mijn Hoofd'

Locatie: Tuin van Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem

In de tuin van Museum Arnhem wordt het beeld va het Hoofd voor het eerst opgebouwd. Het is een 'work in progress'; er wordt nog jute omheen bevestigd, er worden verhogingen gemaakt en de voorstelling wordt gemaakt. U kunt aanwezig zijn bij open repetities in de tuin, 1 tot en met 4 juli van 11 tot 16.30 uur.

Op 5 en 11 juli worden eerste doorlopen met publiek gehouden. Deze beginnen om 13 en 15 uur op beide dagen. Er is gratis entree, of via het museum (met museum-ticket) of via de ingang van het café en tuin. Het Hoofd vindt U in de binnentuin.

Open repetities 1 t/m 4 juli, Doorlopen op 5 en 11 juli

Fragmenten van Hier is de Tijd

Locatie: ArtEZ, onderlangs 9, Arnhem

er zijn fragmenten te zien van de voorstelling Hier is de Tijd, een voorstelling gemaakt bij de tentoonstelling 'Van hun Voetstuk' van Museum Het Valkhof, door de 3e jaars studenten van de bacheloropleiding Docent Dans. 

Elke voorstellingsdag op de paarse vloer, voorafgaand aan de voorstellingen in de theaterzalen om 18.45 uur en tijdens de pauze om 20.45 uur.

woensdag 24 t/m zaterdag 27 juni

Open Repetities Hoogte80

Locatie: Hoogte 80, Arnhem

Dit jaar staat Telder op Hoogte80 met open repetities voor de voorstelling 'In mijn Hoofd'. Telder danst in het gras met doorzichtige hoofden die waaien in de wind. Daarin kun je gedachten beluisteren of ze zelf inspreken. Zo verzamelt Telder gedachten en probeert ze in dans te vangen. Met 3 x per dag korte presentaties, tussen 14 en 18 uur.

14, 15, 16 en 17 mei

Hier is de Tijd

Locatie: Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen

Voorstelling van Telder in samenwerking met ArtEZ-studenten in Museum Het Valkhof. Deze voorstelling sluit aan bij de  tentoonstelling ‘Van hun voetstuk’, waarin restanten van levensgrote bronzen beelden centraal staan, gevonden langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. 

Voorstellingsdata: 5 en 6 april, 12 april, 19 april (tijdens het festival Theatraal Am Waal)

5 april: 13.30 en 15.30 uur
6 en 12 april: 11.30, 13.30 en 15.30 uur

19 april: 13.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur (*verkorte versie van 30 minuten tijdens Theatraal Am Waal)


Duur voorstelling
± 45 minuten
Op vertoon van uw toegangsbewijs van het museum kunt u gratis de voorstelling bekijken. Kosten voor museumtickets bedragen:
19 jaar en ouder
€9,00

6 t/m 18 jaar
€4,50

CJP/Cultuurkaart/Studenten
€4,50

Museumkaarthouders
Gratis

Reserveren kan tot en met 2 april (voor de voorstellingen van 5 en 6 april) en tot en met 9 april (voor de voorstelling van 12 april) via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl

Na vrijdag 13 uur kunt U telefonisch reserveren via: 024- 3608805.
*let op, voor 19 april gelden andere tijden en prijzen i.v.m. Theatraal Am Waal, houd hiervoor deze pagina en de site:www.theatraalamwaal.nl in de gaten.

Choreografie: Paula Walta en dansers

Compositie: Albert Winters

Dans: Elodie Schillemans, Zoë Vreugdewater, Esmeralda Broeren , Fleur Elkink, Jorine Schoenmaker, Lisa Dirkse, Loes Eggink

Zie ook: https://www.facebook.com/productievanhunvoetstuk?fref=ts

5, 6, 12, 19 april 2015

Fjoertoer

Locatie: aan de Longway op Terschelling

Telder presenteert zich weer tijdens de Fjoertoer, de wandeltocht over een duister Terschelling met beelden van licht, in de nacht van 28 op 29 maart.

Choreografie: Paula Walta

Muziek, compositie en uitvoering: Anke Spieringhs

Dans: Anna Fransen, Elodie Schillemans, Sophia Herzog

Techniek: Jeroen Veer, Homme Joustra

28 maart 2015

Het Zeehuis, Fjoertoer Egmond

Locatie: Het Zeehuis in Bergen aan Zee, Verspykweg 5, Bergen aan Zee

Het Zeehuis te Bergen aan Zee werd begin 1900 gebouwd voor het Burgerweeshuis te Amsterdam; de Amsterdamse weesjes konden hier dan enige tijd van duin, bossen en zee genieten. Momenteel is het Zeehuis een nivonhuis en op 29 november a.s. komt de Fjoertoer Egmon hierlangs. Deze wandeltocht vindt plaats in het donker en voert langs verlichte gebouwen, vuren en  installaties van kunstenaars en laat de wandelaars van de ene in de andere verbazing vallen. Telder wekt de verpleegsters van weleer weer tot leven met vioolmuziek en laat ze dansen op en bij het Zeehuis. Telder werkt hiervoor met muziek van Tessa Zoutendijk en met dansers van ArtEZ dansacademie.

Wandeltocht is reeds volgeboekt op alle afstanden.

in de avond van 29 november tijdens de Fjoertoer in Egmond

Vide

Locatie: HAN, Ruitenberglaan 26, Arnhem

'Vide' is een gedanst duet tussen Anna (27) en Henny (72). Het is een duet over ouder worden, daarmee omgaan en de loop van een leven. Het gedicht 'The water's footsteps' van Sohrab Sepehri, is hierbij leidend, door een aantal onderdelen via de tekst met elkaar te verbinden. De dans en de muziek, hiervoor speciaal gecomponeerd en live uitgevoerd door Jòrike Kroon, zetten deze tekst om in klank en beweging. 

De dans en muziek zijn gemaakt voor de inauguratie van Masi Mohammadi voor het lectoraat 'Architecture in Health'. Telder hoopt een poëtische bijdrage te leveren aan het werk van deze inspirerende vrouw.

Choreografie: Paula Walta en dansers. Muziek: Jòrike Kroon. Dans: Anna Fransen en Henny Aerts de Wit. Stem: Masi Mohammadi. Gedicht: Sohrab Sepehri. 

27 november 2014, 15.45 uur (besloten)

Tuin der Herinneringen

Locatie: Tuin van Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem

Tuin der Herinneringen

In de museumtuin van Museum Arnhem liggen de oorlogsherinneringen voor het oprapen. De slag om Arnhem heeft in en om het museum gewoed. Nu, 70 jaar later, willen zowel Telder als Museum Arnhem, deze herinneringen omzetten in nieuwe beelden. Binnen doet het museum dat met een tentoonstelling, buiten is de Tuin der Herinneringen te zien van Telder samen met kunstenaar Pieter van de Pol. Het is een installatie van stoelen die hoog in de bomen zijn geplaatst waarop dansers, musici en tekstschrijvers het verhaal over de oorlog van deze plek vertellen, met speciaal door Tessa Zoutendijk gecomponeerde muziek en verhalen van mensen die hier de oorlog beleefden.

Tijden presentatie op zaterdag 18 oktober (tijdens Gelderse Museumdag):
-          12.30 – 13.10 uur
-          14.30 – 15-45 uur
 
Tijden presentatie op zondag 19 oktober:
-          12.00 – 13.15 uur
-          14.30 - 15.45 uur 

Het weekend van 18 en 19 oktober

HartSchrift

Locatie: Zomerparkfeest Venlo

Speeltijden: 18.15, 19.30, 20.15 en 21.30 uur

16 augustus 2014

HartSchrift tijdens het Festival Onderstroom

Locatie: nabij de Grote Kerk Vlissingen

Telder speelt tijdens het Festival Onderstroom (10 t/m 13 juli) in Vlissingen 4 voorstellingen:

13.30 – 13.50 uur, 14.30 – 14.50 uur, 16.00 – 16.20 uur en 17.30 – 17.50 uur.

12 juli 2014

HarstSchrift

Locatie: Immerloo Park Festival, Arnhem

Hartschrift, een duet over twee dansers in bomen, twee geliefden die onbereikbaar zijn voor elkaar...

Speeltijden:

Zaterdag:           14.30 / 16.00 / 18.30 / 19.45 uur

Zondag:             12.30 / 13.30 / 15.00 / 15.45 uur

Kosten: kinderen 2 €, volwassenen 3 €, Duur: 25 minuten

Locatie: Immerloo Park; bij adres  Dokkumlaan 3, is op een hoek, kun je een paadje het park in. Daar rechts aanhouden; het veld waar je tegenaan loopt, daar is het. Onze bomen zie je dan links, tussen de theatertent en het hoofdpodium.

Choreografie: Paula Walta en dansers

Dans: Anna Fransen, Bilal Bachir/ Lex te Dorsthorst

Beeld stoelen: Pieter van de Pol, constructie stoelen: Ljipke Lijzenga

Muziek: Albert Winters en Tessa Zoutendijk

Techniek: Jeroen Veer

Verkoop: Theo Andriessen

5/6 juli 2014

Presentatie Telder tijdens CNA breed

Locatie: Cultuur Netwerk Arnhem

16.30 uur, Huis van Puck, Arnhem

3 juli 2014

Workshops dansafdrukken maken

Locatie: Bartimeùs Onderwijs Zeist

Voor de kunstweek in het Bartimeùs Onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen, houdt Telder een dag workshops. Tijdens deze workshops gaan de kinderen via dans afdrukken maken op papier. Zo maken zij originele selfies door hun beweging op het papier over te brengen! Geen vingerafdruk, maar een eigen bewegingsafdruk! De afdrukken worden daarna tentoon gesteld in de school.

26 juni 2014

Kunstroute Renkum 2014

Locatie: De Oosterbeekse School, Talsmalaan 1 en Park Hartensteyn erachter

Het is weer zover; de jaarlijkse Kunstroute in Renkum gaat dit weekend weer van start. Telder heeft een studio in De Oosterbeekse School (Talsmalaan 1) waar ook verschillende kunstenaars meedoen aan de beeldenroute. Telder laat in de school DVD-beelden zien van eerdere producties en geeft maandag tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje achter de schermen tijdens een Open Repetitie in de bomen achter de school. Daar wordt gerepeteerd voor het duet HartSchrift dat Telder de komende maanden op verschillende festivals zal laten zien.

7, 8 en 9 juni 2014

Dancing in the night

Locatie: Arnhem-West, spoorbrug Lombok-Heyenoord

Eind mei waren de opnames voorde videoclip 'Dancing in the dark', een wijkversie van dit nummer van Bruce Springsteen. De vele muzikanten uit de wijk vulden dit nummer op een heel eigen wijze in. Door Rock- en rollstoelprodukties werden opnames geschoten voor een nieuwe videoclip. Verschillende wijkbewoners werken samen en maken zo een mooi nieuw geheel. Medio september op z'n laatst wordt deze clip op internet geplaatst. Telder verleende zijn medewerking en choreografe Paula Walta maakte met twee danstalenten uit de wijk, de tieners Elly en Mees, een dramatisch duet op het bruggetje over het spoor tussen Lombok en Heijenoord...

eind mei 2014

Fjoertoer 2014

Locatie: aan de Longway door bos en duinen op Terschelling

Na de mooie kennismaking afgelopen jaar op de Fjoertoer 2013, werden we dit jaar weer uitgenodigd iets te maken voor dezeeditie van de Fjoertoer. Het werd een liefdesduet; over twee geliefden, beiden aan hun eigen kant van het pad, in een stoel in de boom en zwevend over het pad... Ze proberen elkaar te bereiken, maar dat lukt niet. Ze schrijven elkaar liefdesbrieven, waarvan ze losse woorden opschrijven en meesturen met de wind. Het wandelpubliek kan deze fragmenten opvangen. De gehele liefdesbrieven staan op banieren die de wandelaars verwelkomen en toegang geven tot een entree verlicht met kaarsen, die leidt naar de twee dansende geliefden in de nacht... Een sprookjesachtige voorstelling die door zo'n vierenhalf duizend deelnemers werd bewonderd!

Dans: Anna Fransen en Bilal Bachir

Choreografie: Paula Walta

Muziek: Tessa Zoutendijk en Albert Winters

Banieren: Pieter van de Pol

In de nacht van 5 op 6 april 2014

Presentatie Geld speelt een rol

Locatie: ArtEZ, theaterzaal 3

Sinds vorig jaar is er een nieuw festival op ArtEZ: Geld speelt een rol. Studenten leren over creatief ondernemerschap. Choreografe Paula Walta mocht als artistiek leidster van Beeldend Danstheater Telder het spits afbijten door een kijkje in de keuken te geven van een kleine creatieve onderneming.

31 maart 2014, aanvang 10 uur

Intervisiedag Dans LKCA

Locatie: Codarts Rotterdam, kruisplein 26, Rotterdam

(landeelijke organiatie voor Dansprofessionals)

Op vrijdag 13 december 2013 organiseert het LKCA in samenwerking met Codarts, HipHopHuis en CAL-XL een intervisiedag over de relatie tussen dans en community arts.

Een dag vol informatie, uitwisseling en inspiratie.  Diverse gasten (oa. Paula Walta van Telder en Nana van Moergestel van Dansnest) geven presentaties en geven casussen, die onderzocht worden. Het geheel wordt aan elkaar geregen door dagvoorzitterMerlijn van Twaalfhoven.

13 decmber 2013

Expositie Art Borne in De Kreek

Locatie: Galerie De Kreek, weverstraat Oosterbeek

Tijdens de Airborne wandeltocht van zaterdag 7 september presenteerde Scarabee, de Renkumse stichting voor kunst en landschap, voor de vijfde keer twee kunstprojecten langs de route. Dit jaar kregen het Beeldend Dans Theater Telder en de grafisch vormgevers van O.K. Parking de opdracht een project te realiseren. Met deze monumenten voor één dag onder de titel ‘ArtBorne’ wil Scarabee het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het beleven van de herwonnen vrijheid nieuwe impulsen geven en kunst voor een groot publiek presenteren. Scarabee vroeg dit jaar een aantal fotografen de beide projecten en de reacties van het publiek daarop vast te leggen. De resultaten daarvan zijn van 22 september tot 20 oktober te zien in Kreek.

Telder presenteerde zijn ‘Laan der Herinneringen’ in een boslaan bij de Westerbouwing. In bomen langs de laan werden stoelen aangebracht die werden gebruikt door dansers die verschillende bevolkingsgroepen uitbeeldden en door vertellers die brieven typten op ouderwetse typmachines. Deze brieven bevatten oorlogsgetuigenissen van inwoners van Renkum. Voor het project werd een speciale compositie gemaakt door Tessa Zoutendijk, die live werd uitgevoerd door twee violisten en typisten, die ook in bomen zaten.

Deelnemende fotografen zijn: Walter Jaegermann, Bram Kuypers, William Giessen, Joost van der Steen, Pieter van de Pol, Sacarabee, Flip Witte en Jan van IJzendoorn.

Openingstijden Kreek: dinsdag t/m zaterdag van 9 tot 23 uur (afhankelijk van de activiteiten). Maandag en zondag bij eventuele activiteiten van 13 tot 23 uur.

22 september t/m 20 november 2013

Days of Spring, duet

Locatie: Gemeentehuis van Gemeente De Marne (Groningen), R. Ritzemastraat 2, Leens

Choreografie: Paula Walta
Muziek: 'Elegie' van Massenet
Dans: Victor Rottier en Heleen van der West
Repetitor: Yeli Beurskens

vrijdag 18 oktober, 15:30uur (besloten)

Dansproeverij Arnhem met Beeldend Danstheater Telder

Locatie: Museum voor Moderne Kunst, Utrechtseweg 87, Arnhem

Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem organiseert dit jaar een Dansproeverij in samenwerking met Beeldend Danstheater Telder. Telder laat op verschillende locaties in het museum kleine voorproefjes zien van de productie  In en uit je Hoofd, die in het voorjaar van 2014 in de beeldentuin van het MMKA gaat plaatsvinden.

De toegang is gratis. I.v.m. beperkte ruimte graag vooraf reserveren via 026-3775301 of mmka@arnhem.nl

Choreografie: Paula Walta
Muziek: Albert Winters
Beelden en maquette: Pieter van de Pol
Vormgeving powerpoint: Aukje Gorter
Dansers: Anna Fransen, Andrea Beugger, Bilal Bachir (stagiair ArtEZ)

zondag 13 oktober, aanvang 13.00, 14.00 en 15.30 uur.

Laan der Herinneringen

Locatie: Hoog Oorsprong (Oosterbeek, Geldersch Landschap)

Als wandelaar loop je door verhalen uit de oorlog, verteld op typemachines en door vertellers, met violisten, typisten en dansers in de bomen… Een wonderbaarlijk wereld met mensen die op en om stoelen in de bomen zweven, tussen de verhalen die daar nog hangen en langzaam naar beneden dwarrelen.
Mensen die de Airborne wandeltocht lopen, de 10 kilometer, komen er vanzelf langs, tussen 11 en 15.30 uur.

 

7 september van 11 tot 15.30 uur

Opening Grachtenfestival 2013

Locatie: Kloveniersburgwal ter hoogte van het Compagnietheater, nr. 50, Amsterdam

Vrijdag 16 augustus is er weer de Opening van het Grachtenfestival in de grachten van Amsterdam, op en rond een ponton aan de Kloveniersburgwal, voor het Compagnie Theater.

Er is een verrassend programma voorbereid met veelbelovende en gearriveerde musici en dansers die U meenemen in het thema ‘Op Reis’. Deelnemende muzikanten zijn: het Amsterdam Saxophone Orchestra, Het Berlage saxophone Quartet, Sax&Stix (Eva van Grinsven, sax en Ramon Lormans, slagwerk), remy van Kesteren op harp, mezzosopraan Antje Lohse en bariton Martijn Cornet. Pieter van de Pol heeft weer bijzondere objecten gemaakt vor de opening en er wordt een duet gedanst door de zusjes Yeli Beurskens en Anna Fransen. Dieuwertje Blok tekent weer voor de presentaite. Kortom: het belooft een bijzondere avond te worden.

Concept: Beeldend Dans Theater Telder / Regie en choreografie: Paula Walta / Vormgeving: Pieter van de Pol / Presentatie: Dieuwertje Blok / Productie: Janneke Godschalk / Programmering: Esther van Helvoort / Organisatie: Grachtenfestival Amsterdam / Techniek: Tom Makkes 

Locatie: voor het Compagnie Theater aan de Kloveniersburgwal 50, Amsterdam. (regenlocatie: Zuiderkerk) Aanvang: 20.30 uur. Duur ; ca. 1 uur.

16 augustus 2013

Theatertour olv Bob Mc. Laren tijdens Angel Art Festival

Locatie: diverse locaties rond de Dominio Vale do Mondego en het dorpje Faia

Theatertour langs verschillende locaties zoals de waterbassins, olijvengaard, en het dorpje Faia met haar middeleeuwse straatje en vervallen huizen. Diverse artiesten doen mee, zoals Bob Mc. Laren zelf (bekend als regisseur van o.a. De Lama's en Arie&Sylvester, danseres Paula Walta, accordeoniste Cat Fluitsma, en Sylvester Zwaneveld als acteur. Nacht-tour start om 23 uur vanaf de bar op het Angel Art Festival.

Workshop olv Paula Walta

In de ochtend is er een workshop dans in de iglo. Bedoeling is om te laten zien hoe een voorstelling als Sterk Water tot stand komt en zelf een eigen dans en duet te maken. Van 10 tot 12.30 uur. Geen danservaring nodig.

maandag 5 augustus 2013

Sterk Water, openingsavond Angel Art Festival, Portugal

Locatie: Angel Art Festival, Dominio do Vale Mondego, Faia (nabij Guarda), Portugal

Nog één maal de voorstelling Sterk Water zien? In de iglo met waterzakjes? Het kan deze zomer nog éénmalig, daarna heeft de iglo een nieuwe plek gevonden: in de bergen aan het begin van de rivier de Mondego in Portugal. Daar hebben Karin en Eelco een klein wonder verricht door een agrarisch bedrijf, een B&B en camping en een heus festival op te richten. Kleinschalig, intiem, inspirerend en op een prachtige locatie! Met de danseressen Anna Fransen en Yeli Beurskens wordt dit voor deze bijzondere gelegenheid nog 1 maal ingestudeerd en gedanst... Deze keer met de bijzonderheid dat het door 2 zussen gedanst wordt, dicht bij de oorsprong van het idee voor de choreografie van deze voorstelling... Komt dat zien!

We spelen alleen tijdens de openingsavond, 3 augustus, nog twee maal.

Informatie over deze locatie en het Angel Art Festival: www.dominiovaledomondego.com

3 t/m 9 augustus, Angel Art Festival, Portugal

O My God!

Locatie: terras van Café-restaurant Caspar, Elly Lakermanplantsoen Arnhem

Mocht je ook een 'O-My-God!- moment' willen beleven, kom dan voor een kort moment naar Caspar. Op het terras van dit café schuiven soms de wonderlijkste types aan, tijdens de Mode Biënnale, dus mis het niet! Als je rond 17 of 8 uur een borrel, een kop koffie of een maaltijd komt nuttigen, heb je kans hier getuige van te zijn...

Voor VIPs is het zelfs mogelijk je met een diner met alles erop en eraan in de watten te laten leggen. Dan betaal je wel de VIP-prijs van 100 euro, maar maak je ook mogelijk dat dit tot stand komt. Aanmeldingen hiervoor via: info@beeldenddanstheatertelder.nl en dan begint het genoegen al om 18.30 uur.

MoBa 13, op 14, 15 (nacht van de Mode), 21 en 22 juni om 17 en 20 uur.

14, 15, 21 en 22 juni

Sentimental Journey

Locatie: Serviceflat Elderveld, Gorinchemstraat 50, Arnhem plus expositie in 9 Zon-Op-Zuid locaties

Na het grote succes van de voorstelling door ouderen ihk van Zon Op Zuid 2011, gaan muzikante Jòrike Kroon en choreografe Paula Walta dit jaar aan de slag om een vervolg te maken. Wederom maken zij, naast muziek en bewegeing, gebruik van het medium film. Dit maal maken zij een Sentimental journey, waarin de ouderen de kijkers meenemen naar bijzondere locaties en ervaringen in hun leven. Dit belooft een avontuurlijke reis te worden! Voor meer informatie over heel Zon Op Zuid II en crowdfunding voor dit project, kijk op www.zonopzuid.nl

Het weekend van 25 en 26 mei

Fjoertoer Terschelling, 'Dansende Bomen'

Locatie: Voor Hotel Boschrijck, tijdens de Fjoertoer op West-Terschelling

De Fjoertoer Terschelling is een bijzondere wandeltocht over Terschelling met drie verschillende afstanden: 42, 21 en 15 km.

Tijdens het wandelen valt de nacht in en wordt het donker. Gelukkig zijn er onderweg allerlei bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die de wandelaars de weg wijzen door de nachtelijke duisternis. De Fjoertoer is geen gewone wandeltocht maar een belevenis! Eén van de enerverende gebeurtenissen wordt vormgegeven door Telder; je kijkt omhoog en ziet schaduwen bewegen in de bomen...nee, het zijn mensen! Wonderbaarlijk verborgen bewegen zij tussen licht en duisternis, terwijl er prachtige vioolmuziek klinkt van het dak van het hotel...

Helaas is de inschrijving voor de Fjoertoer 2013 al gesloten. (was na 15 minuten al vol! Terwijl er toch 35oo mensen kunnen meelopen...) Voor een indruk kijk op www.fjoertoer.nl

6 april 2013

Presentatie over Telder

Locatie: ArtEZ, Onderlangs 9, Arnhem

'Geld speelt een rol' is een nieuw, ondernemend festival van de faculteit theater van ArtEZ. Tijdens dit festival, presenteert Paula Walta een lezing over de geschiedenis van Telder. Zij gaat met de studenten in op de rol die geld en organisatie gespeeld hebben in de ontwikkeling van Beeldend Dans Theater Telder, gaat in op hoogte- en dieptepunten en geeft een kijkje achter de schermen.

20.00-21.00 uur theorielokaal 3, ArtEZ

2 april 2013

West-waarts door theatergroep De Plaats

Locatie: De wijken Lombok en Heijenoord Arnhem

 

Na het succes van Spijkerkwarts in het Spijkerkwartier krijgt ook Arnhem West (Lombok/Heijenoord) een sociaal cultureel project door, met en voor bewoners.
Maar liefst 3 theaterroutes (Lombok, Heijenoord, Heijebok) op 18 prachtige locaties in Arnhem-West met 18 unieke scènes én één kinderkunstroute van 6 scènes. Alles mede bedacht en uitgevoerd door bewoners van Arnhem-West zelf. Uitblinkend in originaliteit en vakmanschap van eigen wijkbodem! Gespeeld, gezongen, gedanst. Of van Alles een beetje tegelijk …

4 scènes begeleid door choreografe Paula Walta. Soms in combinatie met zang, zoals in de Sionkerk (in vertrouwde samenwerking met Jòrike Kroon, het Lomboks Verzet en 3 danseressen) of in het atelier van John Ebben in de Rozenstraat. (zangbegeleiding van Frohmut en 3 zangers en 2 danseressen), waar inspiratie de hoofdrol speelt. Of een combinatie van spel en flamenco-dans in een woonhuis aan de Veluwestraat.(ism regisseuse Lise-Lott kok) Voor de kinderroute kun je ook op bezoek in het woonhuis van kunstenaar Pieter van de Pol, waar twee zussen afscheid nemen; de één gaat op reis en de ander blijft achter...

Voorstellingen (Uitverkocht)
10, 11 en 12 januari, 19.30 uur
13 januari, 14.00 uur
De voorstellingen beginnen vanuit één centraal punt; het gebouwtje van de Personeelsvereniging van de NS (ANSPA) op het Spoorwegemplacement, beneden bij de Oranjebrug, ingang Noordelijke Parallelweg/Veluwestraat.
Van daaruit gaat het publiek in groepen onder begeleiding van publieksbegeleiders de voorstelling bekijken.
Er zijn drie routes: LombokHeijenoord en Heijebok.

WestWaarts kinderkunstroute (Uitverkocht)
13 januari, 11.00 uur
De kinderkunstroute start vanuit wijkcentrum `t Huukske, Mauritsstraat 22.

Er zijn alleen nog geanuleerde kaarten verkrijgbaar vlak voor aanvang van de voorstelling.

10 t/m 13 januari 2013

Symposium en boek 'Verbinding door verbeelding'

Locatie: Provinciehuis Gelderland, Arnhem, tussen 10 en 13 uur

Community Art in Gelderland

 Steeds meer maatschappelijke organisaties in Gelderland benutten de kracht van kunst en cultuur als antwoord op maatschappelijke vraagstukken. De afgelopen jaren is een verrassend groot aantal sociaalartistieke projecten uitgevoerd in sectoren als welzijn, brede scholen, zorg, volkshuisvesting, stedelijke- en plattelandsontwikkeling. Met de verbeeldingskracht van kunst worden oude patronen doorbroken en nieuwe relaties gesmeed.De eerste ervaringen met deze zogenaamde community art projecten zijn veelbelovend. 

De Provincie Gelderland heeft daarom KCG, Gelders kenniscentrum voor kunst en cultuur gevraagd de ervaringen en mogelijkheden met community art in deze provincie zichtbaar en toegankelijk te maken voor een bredere groep van belanghebbenden.

Wat gaat er gebeuren?

Bij de start van het symposium wordt de publicatie ‘Verbinding door verbeelding’ aangeboden aan gedeputeerde Annemieke Traag. Maarten Reith schreef een boekje over Community Art en sprak daarvoor met verschillende belanghebbenden. Hij sprak o.a. met Paula Walta, choreografe van Beeldend Dans Theater Telder. Ter illustratie zal er ook een klein stukje van haar project met ouderen uit een Serviceflat in Arnhem-Zuid te zien zijn.

Vervolgens komen stakeholders uit verschillende sectoren aan het woord over hun ervaring met community art projecten. Daarna bent u in de gelegenheid om kennis te maken en in gesprek te gaan met een groot aantal initiatiefnemers en makers van deze projecten. In de publicatie staan 35 inspirerende voorbeelden uit Gelderland op niveau van specifieke locaties, de straat, de wijk, de stad en de streek. De meeste van deze projecten  zijn vertegenwoordigd en de betrokkenen staan u graag te woord. Wilt u zelf aan de slag, dan kunt u op deze dag ook de nodige contacten leggen en informatie opdoen.

 Deelname is gratis maar aanmelden is gewenst.

Aanmeldingen bij Astrid London: astridlondon@kcg.nlSymposium

7 december 2012

Opening expositie Koraal

Locatie: Dudok, Koningsstraat 40 Arnhem

Een koraal, waar denk je dan aan? Aan een muziekstuk, aan schatten uit de zee, aan koraal-rode kralen... Maar een koraal is ook een ommuurde plaats voor het vee, een ontmoetingsplek, een drenkplaats.

In Dusok vormen de paarden van Karin van der Molen een kring, naar binnen en naar buiten. Aan de muren kijken de presonages van Pieter van de Pol toe. Zij vormen ook een kring, richten zich naar binnen en voorzichtig weer naar buiten. De video-installaties van pat van Boeckel zetten de cirkels in beweging. Op een hartslag en een oogwenk.

Dit alles wordt in beweging gezet door een opening in beweging en muziek. Muziek en tekst door Albert Winters en margreet Kuiper. Dans door Anna Fransen in een choreografie van Paula Walta.

Ontmoet de kunstenaars en de opening tussen 17.00 en 19.00 uur.

30 november 2012

Club Oostpool

Locatie: Luxor, Willemsplein 10, Arnhem

Kleine briljantjes en vage acts met theater, muziek, dans, poëzie en beeldende kunst. Drie maal per jaar bouwt Oostpool haar huis om tot Club Oostpool. In november voor het eerst op locatie in de stad; in Luxor. Met jonge kunstenaars die hun werk op alle manieren tussen de toeschouwer plaatsen. En Telder doet daaraan mee, met 'Momento Dado'. Tussen 9 andere verrassende acts en DJ's die tot slot de nacht onveilig maken...

Zaterdag 3 november aanstaande de eerste Club Oostpool in samenwerking met Luxorlive en Fabrik.

Momnto Dado met Tessa Zoutendijk (muziek), Jarno Noordberger (skate/ dans) en Nuria Castels (zang/ dans).

Locatie Luxorlive | 

Deur open 21:00 | Programma 21:30 - 23:30

3 november 2012

De stilte beweegt - Museum Het Valkhof Nijmegen

Locatie: Museum Het Valkhof Nijmegen

Laatste voorstellingen van De Stilte Beweegt in Museum Het Valkhof, Nijmegen. Dit is een samenwerking tussen ArtEZ Dansacademie, Beeldend Danstheater Telder en Museum Het Valkhof Nijmegen.

Voorstellingstijden:

11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

De voorstelling duurt ongeveer een uur. U kunt reserveren via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl.

De voorstelling is gratis. U betaalt alleen entree voor het museum. (8 euro volwassenen, 4 euro studenten en kinderen, museumjaarkaart gratis)

15 oktober 2012

Dansproeverij in Huis van Puck

Locatie: Huis van Puck (voormalig Coehoornkazerne), Klarendalseweg 193, Arnhem

In het kader van Dansweek Gelderland kan iedereen een avond gratis dans komen proeven in de nieuwe theaterzaal van Huis van Puck.

Het belooft een verrassende avond te worden met zeer uiteenlopende dansstijlen. In het theater van Huis van Puck staan oa. Batida Flamenco, Sharon Wezer met klassieke Indiase Tempeldans, Dwi Bhumi geeft een kijkje inde keuken van Balinese dans en cultuur, dansschool Versteegh geeft een show weg met Latijs Amerikaanse dans en Telder presenteert zich met moderne dans, het duet 'Days of Spring'.

13 oktober 2012

Dansproeverij Arnhem

Locatie: Wijnmuseum Arnhem

optredens om 19.00, 20.00 & 21.00 uur, toegang gratis

Dansproeverij Arnhem laat je kennismaken met werken van Gelderse dansgezelschappen
in de vorm van een wandeling door de kelders van het Wijnmuseum. Je kunt proeven van korte presentaties van:

  • Beeldend Danstheater Telder Days of Spring
  • Dansstorm Oost
  • Fysiek Theater Gif.t Wolf
  • Haico van Dijk van Ill Skill Squad(Capoeira, Kung fu & Breakdance)
  • Julian Barnett Togethersong
  • LethDansant Aurelia
  • Sanne van der Put Monkeymind and me
  • CCCompass
  • studenten van Dansacademie ArtEZ.

Dansproeverij wordt afgesloten met een feestelijke afterdance van Versteegh Dance Masters (demo’s in verschillende dansstijlen). De kelders van het Wijnmuseum zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk. Reservering vereist!

11 & 12 oktober

BOSCH Dansgesprekken

Locatie: Huize BOSCH, Apeldoornsestraat 4, Arnhem

Afgelopen jaar heeft BOSCH kunstruimte het initiatief genomen voor BOSCH Dans, avonden waarin het publiek van dichtbij kennis kan maken met dansers en choreografen. BOSCH Dans bestond uit lezingen, dansfilms en korte live dansvoorstellingen. Na de zomer wil BOSCH Dans zich voortzetten als BOSCH Dansgesprekken in samenwerking met Musis/ Schouwburg Arnhem. Donderdagavond 4 oktober vindt de eerste van deze avonden plaats, vlak voor aanvang van Dansweek Gelderland. Dat zal dan ook voornaamste onderwerp van gesprek zijn.

Angela Verdurmen zal deze avond geïnterviewd worden en zal vertellen over de geschiedenis van Dansweek Gelderland, maar ook ingaan op het feit dat door bezuinigingen het voortbestaan van Dansweek gelderland op het spel staat. Naast Angela zullen vroegere en huidige deelnemers aan Dansweek Gelderland aan het woord komen. Onder hen Paula Walta, choreografe en artistiek leidster van Telder.

4 oktober 2012

De stilte beweegt - Museum Het Valkhof Nijmegen

Locatie: Museum Het Valkhof Nijmegen, Kelfkensbos 59

Voorstellingstijden:
1 september: 13.00 en 16.00 uur
2 september: 11.30, 14.30 en 16.00 uur.

Kosten: gratis, u betaalt slechts museumentree (€8,- volwassenen, €4,- studenten en kinderen)

Reserveren kan via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl t/m 30 augustus, daarna via 024-3608805

1 & 2 september 2012

NTR Podium

Locatie: TV, Ned 2, van 12.55- 14.00 uur.

Uitzending Opening Grachtenfestival

Attentie: Helaas, dit zijn geen opnames van 10 augustus! Dit keer is er niet gefilmd... (bezuinigingen!) Dus dit is een herhaling van vorig jaar!

Vrijdag 12 augustus 2011 ging het Grachtenfestival Amsterdam van start met een avond geregisseerd en vormgegeven door Paula Walta en Pieter van de Pol. Op deze avond traden muzikanten op die ooit de Grachtenfestival-muziekprijs hebben gewonnen. Met bijdragen van het Amstel Quartet (waaronder Ties Mellema), Lisa Jacobs (viool), Judith van Wanroij (sopraan), Erik Bosgraaf en Izhar Elias (blokfluit en gitaar) en Ksenia Kouzmenko (piano). Het thema is 'Dans' dit jaar en dat komt tot uiting in de prachtige vlaggen die Pieter hiervoor ontworpen heeft. En in de dansoptredens natuurlijk! Waaronder een solo door Besim Hoti van het Scapino Ballet (in een choreografie van Ed Wubbe), het Internationaal Danstheater en onze eigen Yeli, in een choreografie van Paula met een vlag van Pieter. Het geheel gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

12 augustus 2012

Opening Grachtenfestival Amsterdam

In een regie van Paula Walta en Pieter van de Pol. (vormgeving)

Met liederen van Bernstein, Gershwin en Weill, gezongen door Claron McFadden en Karin Strobos. Muzikale bijdragen verder door het  Dutch Trombone Ensemble (Piazolla), Ella van Poucke (cello, winnares Avond van de Jonge Musicus 2012), Thomas Beijer (piano),  Alexej Gerassimez (slagwerk).

Dansbijdragen door choreografieën van Lizelotte de Stigter (tango) en Paula Walta. (moderne dans)

De finale wordt gevormd door 'Summertime' in bewerking van Wijnand van Klaveren.

Aanvang: 20.30 uur.

Locatie: Op en rond een ponton voor het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal. (nr 50), Amsterdam.

10 augustus

De Stilte Beweegt - Museum Het Valkhof Nijmegen


‘De Stilte Beweegt’ is een beeldende dansvoorstelling in Museum Het Valkhof over kijken naar kunst. In het gehele museum wordt de bezoeker door middel van dans geconfronteerd met emoties, beperkingen en vrijheden.

Tijden:            Zaterdag 23 juni: 11.30 & 13.30 & 15.30 uur

  Zondag 24 juni:  11.30 & 13.30 & 15.30 uur

Kosten:           gratis, u betaalt slechts museumentree

  (€8,- volwassenen, €4,- studenten en kinderen)

Locatie:          Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen

Dit is een samenwerking tussen ArtEZ Dansacademie, Museum Het Valkhof en Beeldend Danstheater Telder.

Reserveren kan t/m vrijdag 20 juni via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl.

Zie ook de Facebook-pagina van de studenten onder de naam  De Stilte Beweegt;  http://www.facebook.com/DeStilteBeweegt

23 & 24 juni 2012

De stilte beweegt - Valkhofmuseum Nijmegen

‘De Stilte Beweegt’ is een beeldende dansvoorstelling in Museum Het Valkhof over kijken naar kunst. In het gehele museum wordt de bezoeker door middel van dans geconfronteerd met emoties, beperkingen en vrijheden.

Optredens:
Vrijdag 6 april: 13.30 & 15.30 uur
Zaterdag 7 april: 13.30 & 15.30 uur
Zondag 8 april: 11.30 & 13.30 & 15.30 uur
Maandag 9 april 11.30 & 13.30 & 15.30 uur 

Toegang museum: volwassenen € 8,-, kinderen en studenten € 4,-

Reserveren: 024-3608805

Zie ook de Facebook-pagina van de studenten onder de naam  De Stilte Beweegt;  http://www.facebook.com/DeStilteBeweegt

Paasweekend 6 t/m 9 april 2012

Het Gala

Locatie: De Klinker in Zeist

'Het Gala'

Voorstelling van het Bartimeùs Voortgezet Onderwijs (voor blinden en slchtzienden) in een regie van Lizet Burgersdijk. Met een choreografie van Paula Walta.

Om 13.00 en 19.30 uur in zaal De Klinker in Zeist. (het theater in het gebouw van de Openbare Bibiliotheek en Muziekschool)

15 maart 2012

Maria Strik: Anders kijken is anders denken

Maria Strik, (kunstenaar) vertelt uitgebreid over haar kunstproject De Mantel oftewel haar initiatief tot een alternatieve aankleding van de Eusebiustoren (zie De Gelderlander van vrijdag 06.01 j.l.). Maria Strik benaderde daartoe 21 kunstenaars, ontwerpers, dichters, schrijvers, een choreograaf en een componist met het verzoek een eerste (schets-)ontwerp te maken voor een nieuwe tijdelijke ‘aankleding’ van de toren van de Eusebiuskerk Arnhem. Het resultaat daarvan is samengevat in een speciale Mantel Map en tot en met 30 januari a.s te zien in de Bibliotheek Centrum aan de Koningsstraat. Naast Maria Strik zal ook een deel van de deelnemende kunstenaars aan De Mantel aanwezig zijn. Een van hen is Joey Pasanea, die onder begeleiding van gitarist Gerard Baldeo het speciaal voor het project gecomponeerde Toren Lied ten gehore zal brengen.

Meer informatie zie: www.mariastrik.nl

18 januari

Boekpresentatie ‘Zon op Zuid: een reisverslag’

Vanaf 20 uur in dorpshuis ‘Ons Huis’ in Elden met overhandiging eerste exemplaar door Yoeke Nagel aan Annemarie Bruggert, hoofd dienst cultuur van de gemeente Arnhem.

12 januari

Expostitie ‘De Mantel’

Locatie: De tweede verdieping van Bibliotheek Arnhem

Onder leiding van kunstenares Maria Strik werkten verschillende Arnhemse kunstenaars ideeën uit voor de steigerconstructie rond de Eusebiuskerk; De Mantel. Daaronder een bijdrage van Paula Walta en Aukje Gorter: ‘Telder en de kerk’, met een fragment van het gedicht ‘Heimzucht’ van Johanna Geels. In de Gelderlander van vrijdag 6 januari jl. is deze bijdrage ook te vinden.

2 januari t/m 30 januari