Beeldend Danstheater Telder

De Aardappeleters

De voorstelling wordt op locatie gespeeld en de omgeving speelt hierbij een bijzondere rol. De toeschouwers worden, als de schemering invalt, opgehaald en naar de voorstellingslocatie gebracht. Tijdens deze korte reis maakt het lawaai van de stad plaats voor de stilte van het platteland. Op het land staat een meer dan manshoge tafel, van 14 meter breed en 2,50 meter diep, het domein van de vrouwen. Onder de tafel, bevindt zich het terrein van de mannen.

De Aardappeleters (tot stand gekomen in coproductie met Over het IJ Festival) is een stuk over een kleine gemeenschap, met bindende sociale codes die aan de ene kant zekerheid en bestaansveiligheid bieden, maar tevens een dwingend verlangen naar vrijheid losmaken. In het architectonisch vormgegeven decor ontsnappen de dansers aan de tredmolen van het zware werk en de beklemmende moraal van de gemeenschap door een vlucht in de droom. Ze gaan voorbij goed en kwaad, vervallen in zonde en nemen een voorschot op het geluk.

Aardappeleters

Choreografie:
Paula Walta
Beeld:
Pieter van de Pol
Muziek:
Albert Winters, de 'Missa Criolla' met zang van José Carreras, muziek uit de voorstelling 'Hugues les Bars' van Maurice Béjart
Kostuums:
Berit Mohr, Joke Walta
Dans:
Lilja Bjork Hermannsdottir, Machteld Van Acker, Anouk Donders, Annemarie Oerlemans, Jawi Bakker, Peter Kuhn, Peter Kamphorst, Daniël Renner, Lonneke van Leth
Techniek:
Jeroen Veer
Productie:
Gerda v.d. Kamp

Deze voorstelling kwam mede tot stand dankzij: het Over het IJ-festival, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en vele, vele sponsors.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miniatuur
Miniatuur
Miniatuur
Miniatuur