Beeldend Danstheater Telder

Hartschrift

Twee dansers zwevend in de bomen, onbereikbaar voor elkaar, met flarden van liefdesbrieven die waaien in de wind. Een voorstelling die universele beelden van liefde en verlangen laat zien en onze durf en kwetsbaarheid daarin.

Hartschrift is een korte dansvoorstelling van beeldend Danstheater Telder die zich afspeelt hoog in de bomen, boven de hoofden van de bezoekers. Een bijzondere soundtrack, met teksten uit liefdesbrieven creëert een intieme sfeer, waarin het verhaal van de liefde door de dansers op een bijzondere manier wordt verbeeld.

Hartschrift

 

Beeldend Danstheater Telder (1996) wil dat iedereen Telder op een onverwachte plek kan ontmoeten en meemaken. Telder speelt op interessante buitenlocaties, maar ook in bijzondere gebouwen en soms zelfs in het theater, en experimenteert met verschillende kunstdisciplines die in voortdurende wisselwerking worden ontwikkeld en elkaar versterken.

Choreografie:
Paula Walta
Dans:
Bilal Bachir/ Lex te Dorsthorst en Anna Fransen
Muziek:
Tessa Zoutendijk en Albert Winters
Teksten:
bewerking van de liefdesbrieven van en aan Marlene Dietrich
Beeld stoelen:
Pieter van de Pol
Constructie stoelen:
Ljipke Lijzenga
Foto’s:
Walter Jaegermann (daglicht), Gerrit Kracht (avondfoto’s)
Techniek:
Jeroen Veer
Zekeren:
Homme Joustra
Verkoop:
Theo Andriessen
Informatie:
www.beeldenddanstheatertelder.nl
Met dank aan:
Hans Erren Protectie, Theatergroep De Plaats, Gemeente Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem, Gemeente Renkum, Fjoertoer Terschelling