Beeldend Danstheater Telder

Projecten 2015

28 maart 2015:   Fjoertoer Egmond – ‘Stoelendans’

Stoelendans is een performance-achtige voorstelling in het bos en de duinen bij Egmond aan Zee. We zien een man en een vrouw aan en op een enorme tafel zitten, staan en bewegen. Een gedanste relatie, met op de achtergrond meerdere stoelen in het bos, met nog een man en een vrouw, die langzamerhand allemaal van plaats wisselen;  een stoelendans.

Stoelendans


Dat is dit jaar mee te maken tijdens de Fjoertoer, de wandeltocht over een duister Terschelling, op zaterdagnacht 28 maart.

Choreografie:
Paula Walta en dansers
Muziek:
Albert Winters
Techniek:
Jeroen Veer
Bouw:
Thor Kuchler
Dans:
Anna Fransen, Yeli Beurskens, Bilal Bachir en Maarten Krielen
Fotografie:
Wendy van ’t Ende


April 2015:  
Hier is de tijd
 

Hier is de tijd

 


Hier is de Tijd is een voorstelling van Telder in samenwerking met ArtEZ-studenten in Museum Het Valkhof. Deze voorstelling sluit aan bij de tentoonstelling ‘Van hun voetstuk’, waarin restanten van levensgrote beelden centraal staan, gevonden langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. De tentoonstelling vloeit voort uit een grootschalig internationaal onderzoek en laat de pracht van de bronzen beelden zien en de destructie die later volgde.

Telder haalt met de studenten het thema ‘ope een voetstuk staan’ naar deze tijd; Wie zet je op een voetstuk en waarom, hoe ga je om met mensen die op een voetstuk staan en durf je zelf op een voetstuk te gaan staan? Telder geeft dit vorm in het inspirerende gebouw van Museum Het Valkhof.

Choreografie:
Paula Walta en dansers
Compositie:
Albert Winters
Dans:
Elodie Schillemans, Zoë Vreugdewater, Esmeralda Broeren , Fleur Elkink, Jorine Schoenmaker, Lisa Dirkse, Loes Eggink
Fotografie:
Hans van den Bos, Anna Fransen

 

Fjoertoer Terschelling 2015 – ‘Witte Wieven’
 

Witte Wieven


We zien witte flarden tussen de bomen, er schiet iets weg, beweging tussen de stille bomen in de mist. Verlaten klanken uit een saxofoon klinken door het bos. Het lijken vrouwen, jong en verleidelijk, of toch oud en gebogen? Ze verschijnen en verdwijnen…

Choreografie:
Paula Walta
Muziek, compositie en uitvoering:

Anke Spieringhs
Dans:
Anna Fransen, Elodie Schillemans, Sophia Herzog
Techniek:
Jeroen Veer, Homme Joustra