Beeldend Danstheater Telder

Projecten 2020

Uurtje Oost: Yeli Beurskens


Yeli Beurskens (foto: Anna Fransen)

 

Afgelopen twee jaar deed danseres Yeli Beurskens een artistiek onderzoek om zichzelf als danser en performer verder te ontwikkelen. Yeli is gefascineerd door het beeld van onszelf: de persoonlijkheid die we ons hebben aangemeten en in stand proberen te houden. Met een kleine groep dansers, performers en makers onderzoekt ze welke aspecten zij in zichzelf verborgen hebben en hoe deze aspecten kunnen uitgroeien tot compleet nieuwe persoonlijkheden. Tijdens Uurtje Oost in Theater aan de Rijn kan het publiek meekijken en is er ruimte voor een nagesprek.

Uurtje Oost, 29 januari 2020, Theater aan de Rijn

Onderzoek en choreografie:
    Yeli Beurskens
Dans:
Reut Aviran, Andrea Beugger, Aïda Guirro Salinas, Anton van der Sluis
Begeleiding ontwikkelingstraject artistiek:
    Paula Walta
Zakelijke begeleiding:
Jolanda Keurentjes
Fotografie:
Anna Fransen

Met dank aan Provincie Gelderland en De Nieuwe Oost.

Presentatie talentontwikkeling Inbal Abir & Anna Fransen

De afgelopen twee jaar hebben Inbal Abir en Anna Fransen elk hun eigen ontwikkelingsplan gevolgd; op artistiek gebied hebben zij kunnen onderzoeken, uitproberen, ontdekken en leren; daaruit is deze presentatie ontstaan. Na de presentatie is er ruimte voor een nagesprek.

 

Inbal Abir (foto: Marta Antanucci)

 

Inbal:

Mijn onderzoek bestaat uit twee delen. Theatraal en fysiek. Om jullie mee te nemen in mijn proces laat ik een korte solo zien. De inspiratie voor deze solo kwam voort uit het onderzoek naar de fysieke taal van oorlogspropaganda en hoe onze perceptie in deze moderne tijd gemakkelijk wordt aangeraakt, getriggerd en gemanipuleerd.

 

 

Anna Fransen (foto: Floris Verweij)

Anna Fransen: kleine odes aan moeder aarde

Anna: Het lichaam en de natuur. Hoe kan het één zich verhouden tot het andere? Hoe kunnen ze elkaar versterken en samenwerken? De natuur heeft haar eigen ritme, haar eigen ruimte. Hoe beweeg ik mij daarin en blijft het in balans? Via filmprojecties wil ik laten zien wat ik het afgelopen jaar heb onderzocht. Daarnaast zullen er vier live performances/installaties te zien zijn.

14 februari 2020, inloop 17.00 uur, aanvang 17.15 uur, in Galerie H29 op de Hes, voormalig KEMA terrein in Arnhem.

Idee, beweging, montage:
Anna Fransen, Inbal Abir
Film en ondersteuning:
Floris Verweij
Performance:
Aïda Guirro Salinas, Yeli Beurskens, Anna Fransen, Inbal Abir
Begeleiding ontwikkelingstraject artistiek:
    Paula Walta
Zakelijke begeleiding:
Jolanda Keurentjes

Met dank aan Provincie Gelderland, Stichting Scarabee, Lotte Menkman, danscollectief Arnhemse Meisjes en De Nieuwe Oost.

Zie mij

Doof, blind, stom.
Horen, zien en zwijgen.
Niet kunnen, willen of mogen?
Hoe ervaar jij de wereld en hoe ervaart de wereld jou?

Zie mij

 

Deze scène is geïnspireerd op het dramatische gegeven van de rockmusical Tommy van The Who en de live gemaakte projecties van Marinus van de Werf. Marinus, één van de deelnemers van het project met niet-aangeboren hersenletsel, maakt prachtige afbeeldingen die in de voorstellingen geprojecteerd worden. Hij rangschikt afbeeldingen die hij vindt op internet en bewerkt die tijdens de voorstelling live tot artistieke beelden. Daarnaast wordt de scène vormgegeven door performers Edwin van der Burg, Rens de Vette en Erik van der Geest. Deze laatste tevens als muzikant en zanger van de band, bestaande uit muzikanten uit de wijk Arnhem-West.

Performers
Erik de Geest, Edwin van der Burg, Marinus van de Werf en Rens de Vette.
Band
Who Are You: Guus Steenhuis, Maarten Scherrenburg, Rudo Slager, Truus Litjes, Erwin Lentse, Alexande
Regie
Nelleke Verweij en Paula Walta
Digitale kunst
live gemaakt en geprojecteerd, door Marinus van de Werf
Theatertechniek
Rock&Rolstoel Producties

16 februari 2020 in de theaterzaal van Klimmendaal, Heijenoordseweg 5A, gebouw A, Arnhem, van 14.30-17.00 uur. (theaterroute speelt 5 maal)