Beeldend Danstheater Telder

Projecten 2022

Waaghalzen in het Muziektheater!
 

Poster In The Future

De poster van het Nationale Ballet voor In the Future, met rechts Dorian Baghuis

 
Uiteindelijk deed Telder op 14 mei mee met de twee voorstellingen In the Future van het Nationale Ballet, met Waaghalzen, een choreografie van Anna Franssen. Dit duet wordt gedanst door WCMX’er Dorian Baghuis en Jurgen Hierck, op muziek van Jurrian van Henseler (live gespeeld op de elektrische gitaar), ondersteund en aangevuld door slagwerk van drummers Xander van Veelen en Pieter Pennings. Tegelijkertijd waren er beelden in projectie te zien van de eerste spastische cameravrouw van Nederland, Rebecca Donkersloot. Een bijzonder geheel waarmee zij de voorstelling openden.

Voor alle deelnemers en begeleiders een enorm avontuur dat in een groot succes op dat grote toneel eindigde!

Performers Waaghalzen

Mens durf te leven! 

 

Mens, durf te leven!

In Rheden startte Telder met een nieuw ouderenproject, Mens durf te leven! In dit samenwerkingsproject met Attent en RIQQ wordt met ouderen gewerkt aan het schrijven en vertellen van verhalen in tekst, muziek en dans, onder leiding van schrijfster Marjon Weijzen, muzikante Jorike Kroon en choreografe Paula Walta.

Voor de presentaties werd ook gebruik gemaakt van live video projectie waardoor ook details voor het publiek goed zichtbaar waren. Beide voorstellingen werden zeer goed ontvangen, en het project werd door de deelnemers als heel waardevol ervaren.

Na Rheden wordt dit project op nog twee andere locaties van Attent gerealiseerd.

Techniek:
Jeroen Veer
Video:
Djoewe Walta.
Fotografie:
Jikke Göbel
Presentaties:
19 en 24 april 2022, Rhederhof

 

Ontmoeten met FLAM 

Eindelijk kon Ontmoeten doorgaan op het gras achter filmmuseum Eye! Op een winderige dag presenteerden 5 diverse performers zich tijdens het festival FLAM. (Forum voor Live Art Amsterdam)
Geniet hier mee van korte impressies!

Impressies door Bea Correa

 

Performers:
Alkis Barbas, Aïda Guirro Salinas, Annabelle van Tatenhove, Henny de Wit, Gerda van de Kamp
Idee:
Paula Walta