Beeldend Danstheater Telder

Projecten 2021

Op afstand dichtbij

 
Kunst Met Mekaar, de theaterroute die elk jaar in Arnhem-West wordt gehouden, waarin scènes met mensen met en zonder beperking, kan dit jaar niet in de normale vorm plaatsvinden. Daarom maakt Paula Walta als alternatief een filmpje, samen met danseres Marga Kamperman in een rolstoel en dansstudente Johanna Sauer, over een online ontmoeting.

Wat is er mogelijk in deze corona-tijd? Hoe kunnen we elkaar ontmoeten? Wat kunnen we delen via een scherm? Kunnen we elkaar op die manier ook raken, bereiken? Of alleen via onze gedachten, in onze dromen…

We zien twee mensen zitten voor een scherm, in de besloten wereld van de computer, verbinding zoekend, via Zoom, met elkaar. In gedachten dwalen ze af naar een gedanste ontmoeting.
Op afstand dichtbij.

Het filmpje staat online op de website van Kunst Met Mekaar of Beeldend Danstheater Telder.

Muziek:
Jòrike Kroon
Muziekopname/-montage:  
Maarten Scherrenburg
Dans:
Marga Kamperman, Johanna Sauer
Filmopnames:
Rock en Rolstoelproducties
Choreografie en montage:
Paula Walta

 
Festival Waalzinnig
 

Kijk de livestream terug van het festival Waalzinnig via Youtube. Je vindt Op afstand dichtbij rond 1.43.00.

Foto’s: Hans de Groot

 
Waaghalzen in het Muziektheater!
 

Deze voorstelling is doorgeschoven naar voorjaar 2022!

8 mei as viert het Nationale Ballet het 60-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan zijn een tiental groepen uitgenodigd om mee te doen aan de voorstelling ‘In the Future’. En wij doen dus mee met Waaghalzen, het stuk dat Anna Fransen maakte met WCMX-er Dorian Baghuis, danser Jurgen Hierck en bassist Jurrian Henseler. Ook Rebecca Donkersloot doet mee met live gefilmde beelden en projectie, ondersteund door Menno van de Steeg van Rock en Rolstoelproducties. Naast de elektrische gitaar van Jurrian doet Alex Hansen doet mee, samen met slagwerkers Pieter Pennings en Xander van Veelen.

Aan deze jubileumvoorstellingen doen diverse dansgroepen en -stijlen mee, variërend van Riverdance, Lindyhop en Indiase dans, tot hip-hop en moderne dans. Plus de dansers van de Junior Company van het Nationale Ballet, die meedoen met een fragment uit het ballet ‘In the Future’ van Hans van Maanen, waar het programma naar vernoemd is. Het gehele programma wordt begeleid door Marco Gerris (choreograaf van Ish), die alle stukken achter elkaar gaat plaatsen en in elkaar over laat gaan.

Voorstellingen: 8 mei, om 16.00 en 19.30 uur

 

Kick off Kim Krijnen

 

Choreografie:
Anna Fransen en dansers
Dans:
Dorian Baghuis, Jurgen Hierck
Muziek:
Jurrian Henseler (compositie voor elektrische gitaar), Alex Hansen, Pieter Pennings, Xander van Veelen (alle drie slagwerk)
Film:
Rebecca Donkersloot
Begeleiding:
Rock en Rolstoelproducties
Fotografie:
Kim Krijnen (kick off)

 

 
Dream Room
 

Afgelopen jaar is er een nieuwe samenwerking tot stand gekomen tussen Paula en Katie Ward, vriendin en collega choreograaf uit Canada. Oorspronkelijk zou Katie naar Nederland komen voor voorstellingen en workshops en tevens met Paula de studio ingaan om wat te experimenteren. Omdat dit allemaal niet door kon gaan, zijn Paula en Katie via Zoom gaan experimenteren. Dit leidde tot een verbazingwekkend levendige en interessante manier van werken. Katie houdt zich bezig met verbeeldingskracht en onderzoekt waar de realiteit begint en ophoudt. Paula is bezig met tijd en tijdloosheid en richt zich de laatste tijd op de grenzen van ons bewustzijn; kunnen we meer opvangen van ons onbewuste en hoe dan? In ieder geval raken deze twee onderzoeken zich in dit werk, dat zoekt welke beelden te vinden zijn als we op onderzoek gaan in onze eigen lichamen. Zo bouwen ze aan verhalen die zo uit een droom ontsnapt lijken te zijn!
 

Dream Room
 

Katie en Paula gaan met twee dansers, Kim Sanh Chau en Aïda Guirro Salinas, de studio in om dit verder te onderzoeken. In twee studio’s wel te verstaan, aan beide zijden van de oceaan! Kim Sanh met Katie in Montréal en Aïda en Paula in Arnhem. Waarbij ze elkaar levensgroot projecteren, zodat ze kunnen samenwerken via Zoom. Dit onderzoek vind plaats in het voorjaar van 201.

Uiteindelijk is het doel om een voorstelling te maken, die op twee locaties tegelijkertijd te bezoeken is, in Canada en in Nederland, en online via een live-stream. We hopen subsidies te verkrijgen om dit komend najaar te realiseren.

 
La Durée
 

Paula Walta maakte een bijdrage voor APRIA, het online platform van ArtEZ voor artistiek onderzoek. De film is een onderdeel van ‘Time Matters’, waarvoor 20 artistiek onderzoekers een bijdrage leverden. Het past goed binnen het onderzoek van Paula naar de beleving van tijd en tijdloosheid. Met muziek van Albert Winters en beelden van Homme Joustra: