Beeldend Danstheater Telder

maandag 11 november 2013

Zakjes!

Soms tref je toch grappige dingen; zoals deze (blauwe!) plastic zakjes aan een wand in het Groninger museum! Het betreft een werk van een Chinese kunstenaar, maar ons deed het geweldig ergens aan denken ...;-)


vrijdag 1 november 2013

Days of Spring

We kregen een mooie opdracht uit het hoge noorden: Het duet Days of Spring, uit het Grachtenfestival van vorig jaar, werd gevraagd voor het gemeentehuis van De Marne in Groningen. Helaas kon Yeli niet zelf dansen (ze danst momenteel met oa Patricia bij Jens van Daele), maar  Yeli studeerde met Victor het duet met Heleen (van der West) in, zodat zij deze speciale versie kon dansen. Het was weer snel en hard werken (en daarna lang in de trein zitten ;-), maar gefeliciteerd Heleen, het is heel goed gelukt! Het duet werd aangepast aan de ruimte; beide dansers kwamen langs een ballustrade en een trap naar beneden, waarna zij een ontroerende ontmoeting dansten.
maandag 14 oktober 2013

Dansproeverij in het MMKA

Wat denk je? En wat denkt een ander? En hoe ga je daarmee om? We krijgen geen les in denken en ook geen gebruiksaanwijzing mee bij de geboorte; hoe doe je dit? Met deze gedachten ging ik samen met Bilal, Anna en Andrea experimenteren om een paar voorproefjes te maken voor onze komende voorstelling In- en uit je Hoofd. We hadden 5 dagen en daarna moest en een voorstelling met een route zijn van een half uur! Voordat we klaar waren was het al lang en breed uitverkocht!!

Maar wat fijn dat we ism het Museum voor Moderne Kunst en het KCG deze Dansproeverij konden maken; echt even het onderzoek ingaan. (en dat op zo'n geweldige locatie!) En ondanks dat de bewaking het eerst wel zorgelijk vond (en aan het eind ook door de enorme toestroom van publiek), maakten de bewakers filmpjes en foto's en waren binnen een paar dagen onze grootste fans...;-) Gelukkig maakte Pieter ook een maquette en Aukje een powerpoint-presentatie; dat geeft toch een beter beeld van dat wat gaat komen. En wij dus in dans.  Maar hoe? Gelukkig hebben we een geweldig instrument gevonden: we hebben een aantal cirkels op de grond gemaakt. Zodra een danser daar in ging staan, hoorde je zijn of haar gedachten. En in het auditorium kon het publiek ook in een cirkel gaan staan: dan hoorde je een aantal gedachten over kunst en fantasie; erg leuk!

Het werd een sneltrein-avontuur met meeslepend resultaat! Met dank aan de snelle inzet van Albert, die weer prachtige muziek maakte, endank  Bilal, Anna, Andrea, Lotte, Femke, Melissa, Pieter en Aukje!maandag 9 september 2013

Laan der Herinneringen

Af en toe verzin je iets, dat in werkelijkheid nog veel méér is dan in je gedachten. (bijzonder, want meestal benadert de werkelijkheid lang niet wat je gehoopt had!)  Dat overkwam Pieteren mij met de Laan der Herinneringen, dat we maakten voor de Airborne wandeltocht 2013. Ik wilde al een tijd iets doen met de verhalen die hier liggen, over de oorlog. Want de buurt zit er hier vol mee; zowel in de buurt waar ik woon (Lombok, Generaal Uruqhart heeft hier tegenover ingesloten gezeten, beschermd door de bewoners. Helaas viel de brug na 39 uur…) als de buurt waar mijn studio is. (achter het Airborne Museum in Oosterbeek). Zo spreek je af en toe veteranen, en ook de ouderen waar ik de laatste jaren mee heb gewerkt kunnen hier veel over vertellen.

Uiteindelijk verzon Pieter 12 stoelen in bomen, waarvan 6 een type-machine hadden. In deze stoelen zaten typers en vertellers; jongeren die verhalen over de oorlog vertelden. Het waren verhalen van mensen die destijds hun leeftijd hadden; tussen de 11 en 30 jaar oud. De dansers (Anna, Aida, Nick en Bilal; dansstudenten of net afgestudeerd) verbeeldden dit in beweging, terwijl Tessa dat samen met Annabel op viool deed. Samen vormde het een andere wereld, waar de wandelaars doorheen liepen; heel erg indrukwekkend! Het geroezemeos verstomde, het tempo gine eruit en mensen staarden naar boven…Kinderen renden achter dwarrelende stukken papier aan waarop de verhalen getypt waren; verhalen van zowel Duitse soldaten als Geallieerden, van buurtbewoners en mensen die geëvacueerd werden. De prachtige muziek en de schrijnende verhalen vertolkt door deze jonge stemmen; menigeen was geraakt of ontroerd.

Het was echt een bijzondere ervaring, een nieuwe herinnering…
zaterdag 17 augustus 2013

Grachtenfestival 2013

Dit jaar helaas geen prachtige zomeravond, zoals de laatste twee jaar. Dit keer een zonnige generale, maar af en toe regen tijdens de voorstelling. Die paar spatjes deren de muzikanten, dansers en toeschouwers niet, maar helaas wel de zeer kostbare instrumenten, zoals de prachtige harp van Remy van Kesteren.

We hadden het geluk dat Remy (de winnaar van een wereldwijd harpconcours en van de Grachtenfestivalmuziek-prijs) het dansduet van Anna en Yeli begeleidde met Die Moldau van Smetana. Van dit zeer bekende stuk maakte hij een verfrissende en vernieuwende versie die fanastisch paste bij dit bewerkte duet uit Sterk Water. Omdat hij nog maar net van vakantie terug was en het eelt van zijn vingers was gesleten, speelde hij zijn vingers stuk deze dagen!

Maar wat een prachtig resultaat: behalve het dansduet, speelde hij mee met Sax en Stix in een zeer bijzonder stuk van Iva Bittova, opzwepend en bevlogen. Wat een bijzondere bezetting: saxofoon, slagwerk en harp, waar het eigenlijk viool, stem en piano betrof! De muzikanten overtroffen zichzelf! Zowel de zang van Martijn Cornet en Antje Lohse (die pas een paar dagen van te voren was benaderd!) als de blazers van het Amsterdam Saxophone Orchestra (12 saxofoons!) en het Berlage Saxophone Quartet deden het publiek de adem inhouden…

Helaas werd er af en toe geworsteld  met paraplu’s, vuilniszakken, zeiltjes en party-tenten, maar de kwaliteit van het gebodene leed daar niet onder. En het vakmanschap van Dieuwertje Blok smeedt alles aan elkaar… ;-)dinsdag 6 augustus 2013

Theatertour van regisseur Bob Mc. Laren

Op maandag 5 augustus was er op het Angel Art Festivalin Portugal een theatertour langs verschillende locaties rond het dorpje Faia, zoals de waterbassins, olijvengaard, de middeleeuwse straatjes, dorpspomp en vervallen huizen. Diverse artiesten deden mee, zoals Bob Mc. Laren zelf (bekend als regisseur van o.a. De Lama's, Hendrikjan de stuntman en Arie&Sylvester) accordeoniste Cat Fluitsma, en Sylvester Zwaneveld als acteur. Ik deed mee als danseres en mocht dansen in de olijboomgaard. Ik werd begeleid door een trompet-improvisatie, die prachtig klonk door de zomernacht. Bob trok een oude kar voort, brabbelend in een universele klankentaal, als een oude dorpsgek met wijsheid. Hij zette mij, omwikkeld door stroken stof, neer, vastgebonden aan een olijfboom en tijdens de lange tonen van de trompet wikkelde ik mij uit, ontwikkelde ik mij, totdat ik helemaal los en vrij was en verdween in de sterrennacht op de berg. Heerlijk om te doen!

Hier een paar beelden om de sfeer een beetje weer te geven.zaterdag 3 augustus 2013

Sterk Water!

Een uniek geluid: geluid van klingelende bellen rond de iglo! En hoe mooi ook, ik heb toch de schapen voor aanvang maar weggejaagd om de voorstelling niet te verstoren. Maar ze zijn niet de enige beesten met interesse voor (het water van) de iglo, ook het paard Petra en de ezel zijn al veelvuldig langsgeweest. ('Bora'! wegwezen, behoort tot onze woordenschat) Tot het laatst zijn er pompen verplaatst uit het zwembad, zijn er geulen gegraven voor kabels, lampen gesteld en is er gedweild, gedweild en gedweild...

De dansers zijn gespannen; 2 lange, vermoeiende voorstellingen zullen volgen. Maar die zijn verstild en poëtisch en worden door overweldigend applaus en gejoel ontvangen. De 2e voorstelling is mooier door de vermoeidheid van Anna en Yeli; ze dansen bewogen, open en samen. Ze hebben er echt hun eigen voorstelling van gemaakt. Voor mij zeer ontroerend om te zien dat dit weer tot leven wordt gewekt en naar het nu getrokken.

Er is een emotioneel afscheid van de hele ploeg; iedereen heeft hard gewerkt en er zijn oude herinneringen langs gekomen. Maar nieuwe herinneringen zijn geboren. En de iglo blijft achter, op deze plek die hiervoor geplaveid werd, tussen de bergen en onder de sterren...


donderdag 1 augustus 2013

Repetities

En nu zijn de repetities dan begonnen; in een zinderende hitte rollen Anna en Yeli over de prikkerige, zanderige en rotsachtige grond, waardoor ze als ware natuurvrouwen op de iglo komen. Voor het eerst naar boven, in het gat naar beneden stappen en aan het touw zwieren; snel angsten overwinnen om verder te gaan. En over 2 dagen is de voorstelling al! Gelukkig is er goed geoefend in de studio in Oosterbeek en ken ik ze goed en zij elkaar als zussen natuurlijk helemaal! Dat blijkt een niet te onderschatten voordeel voor de repetities en een extra dimensie tijdens de voorstellingen. Maar wat is het toch een inspirerende, uitputtende en prachtige voorstelling...


maandag 29 juli 2013

Zakjes vullen!

En nu is het dan zover; we hebben de afgelopen weer duizenden zakjes met water gevuld...12.000 in totaal, met steeds 2 liter water. We hebben geen armen meer over van het vullen, knopen, vangen en gooien! En Gerda en ik zitten onder de blauwe plekken van het leunen op het net, terwijl we de zakjes steeds hoger hangen. Steeds hoger in de zon, die hier onbarmhartig brandt! We houden vanzelf siësta, anders is het niet te doen! Gelukkig is de halve oude bouwploeg ons achterna gereisd en zijn we met een betrouwbare ploeg, die het klappen van de zweep kent. En we kunnen elkaar nog steeds blindelings vinden en weten wat er moet gebeuren... Heel veel dank aan Arnoud, Jeroen, André, Walter, Wilco, Gerda, Pieter, Janet, Joanne, Thamar, Haje, Anna, Yeli, Anneke en Jelmer en aan iedereen die even een dag kwam helpen, zoals Bob, Homme, Cato, Nicolet en Eelco. Dankzij jullie allen staat de iglo nu in het prachtige Portugese landschap in de bergen!

maandag 24 juni 2013

Opening Grachtenfestival

Morgen een eerste bespreking bij het Grachtenfestival, over de opening dit jaar. Weer met geweldige musici, die ik morgen ga ontmoeten! Voor een indruk van de sfeer, kijk de volgende link van het Grachtenfestival 2012. bijna alle beelden zijn van de opening, behalve die van de presentator en het binnen-gedeelte! Kijk op: http://www.youtube.com/embed/V6Yan1NpbTU


zaterdag 15 juni 2013

Straattheater op het terras van Caspar

Gister de eerste voorstellingen van O My God. Gelukkig goed weer met af en toe zelfs een zonnetje! Maar wat lastig is toch dat straat-theater! Normaal werken we natuurlijk minstens met muziek; dat maakt toch wel heel veel uit: je weet met tekst weer hoe kwestsbaar zoiets op straat is! En er is al zoveel te zien: heel verschillende mensen, auto's (die de verboden kant oprijden), fietsen, kleurrijke Afrikaanse dames, spelende kinderen, treinen, zwervers en mode-types... Dat leidt af! Gelukkig doen we niet alleen het grote gebaar op straat, maar proberen we ook klein en verstild te werken...soms kan dat even, na veel beweging. Maar chappeau voor onze spelers/dansers, die hun duet steeds in een andere vorm moeten doen omdat de omstandigheden veranderen! Erg goed! Ben heeel benieuwd naar vanavond, zo tijdens de nacht van de mode...


maandag 10 juni 2013

OMG

Afgelopen weekend O My God-repetities. erg spannend, omdat we voor het eerst met elkaar werken en alles in geen tijd af moet. de flyers waren al verspreid en er was nog geen stap gedanst... Gelukkig liep het erg goed. Ik was heel blij dat Andrea het danst, die een dijk van een ervaring heeft en in de beweging initiatief en durf heeft en Joel makkelijk meeneemt. Want Joel is slechts 16 jaar oud en moet qua ervaring op Andrea leunen. Wat de dans betreft dan; in het spelen staat hij z'n mannetje en is juist ontroerend door zijn jeugd... Enfin, we hadden een erg goede dag in de studio. Morgen kijken op het terras van Caspar; ben heel benieuwd!
zondag 2 juni 2013

Sentimental Journey

Na 3 maanden repeteren, veel vragen, veel verhalen, was het er dan toch echt: de voorstelling Sentimental journey, een voorstelling met ouderen in Serviceflat Elderveld. (en de oudste is nu 90!) Omdat de tijd nogal krap was, en er tot in de laatste repetities nog mensen bijkwamen of afvielen, moesten we erg flexibel zijn... en door de planning van vakanties van mij en filmer Hans, waren veel filmopnames pas in de laatste week! Dus, als een schoolreisje, trokken wij in autootjes langs de waterkant en naar de zandverstuiving, en werd er gedanst op het gras bij de flat en op de stoep er naar toe... Zo veel dans rond de flat was er niet vaak! Gelukkig liep de samenwerking met Hans heel goed en heeft hij keihard gewerkt om alles tijdig af te krijgen! (tot in de late uurtjes achter de computer...)

En flexibel; dat kunnen Jòrike en ik heel goed zijn, zolang we samen zijn tenminste! Wat een genot om zo te werken: een blik is genoeg, we vullen aan, nemen van elkaar over,  voelen elkaar en de deelnemers aan. Daarom hierbij: dank, Jòrike, dat we zo kunnen samenwerken!

Als afsluiting van het weekend hard werken, had Corry (met hulp) heerlijk voor ons allemaal gekookt. Het was af tot in de puntjes: van de Zon Op Zuid-placemats tot de drankjes en het eten dat gelijk klaar was voor 26 mensen. Een bijzondere afsluiting van een bijzonder project: de vele toeschouwers konden het waarderen en velen waren tot tranen toe geroerd... en het afscheid viel de deelnemers zwaar: gelukkig staat de reunie alweer gepland!zaterdag 18 mei 2013

Filmopnames voor Sentimental Journey

En jawel; we zijn al in de eindfase van de voorstelling Sentimental Journey! Gisteren en vandaag filmopnames...met gisteren gelukkig droog weer, langs de waterkant bij Driel. Maar vandaag gaan we op het gras bij de flat filmen en op de zandverstuiving; spannend hoor! We hebben de opnames preventief verzet naar de mddag, omdat de voorspellingen zo slecht waren voor vanmorgen. Maar nu zit ik steeds nerveus buienradar te bekijken of het wel klopt, want tot nu toe is het droog! Als het dat vanmiddag dan ook nog maar is...

Maar de laatste bewegingen en muziek hebben we afgelopen donderdag gemaakt en gezet. En het belooft wat! Ik zou zeggen, kom kijken volgend weekend! Iedereen is welkom in Serviceflat Elderveld. (zie onze agenda) Maar het blijft spannend, want de eerste repetitie waarin we alles achter elkaar doen moet nog komen! En de film moet nog gemaakt....dus: nog genoeg te doen ;-)

Voor nu eerst: duim ajb dat het droogt blijft vanmiddag!vrijdag 3 mei 2013

Iglo in Portugal

En jawel; de constructie staat!

Zie de foto's hiernaast. We missen de zakjes natuurlijk (en de trap blijkt er al af gezaagd te zijn!), maar hier zien we toch de constructie zoals we hem nog niet vaak hebben gezien; in een berglandschap! Om precies te zijn, maar één keer eerder, namelijk op een heuvel met olijfbomen in Israël... Toen stond de iglo ook nog scheef, zodat je als danser steeds je evenwicht verloor, door de schuin lopende buizen van de constructie (waar je met je ogen houvast zoekt om te weten welke richting je hebt!) Nu is er speciaal een vlakte afgegraven in de berg, ter grootte van de iglo, dus ik neem aan dat dát nu goed zit!

Dank Jeroen en Arnoud, voor het opzetten van de constructie en de moeite om hiervoor helemaal naar Portugal te gaan... Het staat er weer en nu blíjft het ook; nu de rest nog eind juli en wij nog met de voorstelling in augustus!
zondag 7 april 2013

De Fjoertoer

en gisteravond was het dan zover: Telder's deelname aan de Fjoertoer op Terschelling. Terwijl het vroor maakten we een sprookjesachtig beeld met veel inzet van Cor, Jeroen, Marcel, Johan, Joris, Mathieu, onze danseressen Anna en Aïda, Patricia die plotseling inviel en violiste Annabel die met een gipsen enkel via een laddertje naar een dak klom! Dit klinkt allemaal erg des Telders en ook erg passend op Terschelling... en ondanks alle moeilijkheden en omstandigheden werd het een avond om nooit te vergeten.

We moeten ons eerst even behelpen met deze repetitie-foto's, maar zelfs hier zie je al dat het wonderbaarlijk dreigt te worden...: zwevende danseressen in de bomen! 's Avonds kwamen daar het mooie licht bij, Annabel die als een koningin op haar troon op het dak zat met een uitwaaierende jurk langs het dak, plus kaarsjes langs de weg, spannende vioolmuziek die over het eiland het bos inzweefde en schaduwen van danseressen in de bomen en op de wolken geprojecteerd...

Daaronder een niet aflatende stroom van wandelende lampjes, van wandelaars die (wisselend gevoelig hiervoor ;-) getuige waren van deze bijzondere gebeurtenis... Binnenkort hoop ik met mooie foto's van het echte gebeuren, hier al wel een link naar de trailer, waarop een korte flits van Aïda! Fjoertoer-trailer 2013: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fs1z-vLQYuk

Volgens de site Friesland Actueel: FJOERTOER 2013: SFEERVOL EN GEDENKWAARDIG

Het was een gedenkwaardige editie dit jaar, met code geel en dus een vuur- en rookverbod, en een geschoven pad over het strand, omdat er anders - door de vele zandduinen - geen doorkomen aan was. Maar dankzij de creativiteit van de kunstenaars, zowel van het eiland als van de wal, en de medewerking van de vele vrijwilligers, konden de deelnemers ook dit jaar genieten van een bijzondere Fjoertoer.

 Bij de start van de 42 kilometer scheen de zon uitbundig en was de wind voor een groot deel gaan liggen. Eindelijk lente dus! In de loop van de avond koelde het wel af, maar het werd niet zo koud als door de organisatie van de voren was verwacht. Wat was er allemaal te zien onderweg? Tromgeroffel hoog in de lucht, verlichte zeilbootjes, dj's, verstilde eieren, glad-in-lood in gewijde sfeer, dansende reuzenkaarsen, prachtig uitgelichte luchtacrobatiek, lampenkappen, Doodemanskisten was weer een sprookje, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

(en wij zorgden dus voor de prachtig uitgelichte luchtacrobatiek ;-)

 donderdag 14 maart 2013

Sterk Water

En jawel, oude herinneringen kwamen terug (vooral in de spieren!), toen we vorige week de iglo aan het inladen waren in de trailer. Gelukkig kwam Fred voor het hoge werk, maar om ze daar te krijgen moesten we met de elementen slalommen tussen de bomen door! Gelukkig hadden we een grote ploeg bij elkaar! Het was inladen met hindernissen; de trailer moest van het weggetje af in verband met een rouwstoet; de buurvrouw achter was overleden en werd net 's avonds naar de kerk gebracht... Gelukkig waren er veel extra krchten: Abbas met zijn vrienden, Arnoud die Michael meebracht, Arno en David die koffie kwam brengen, en Tom die een optreden ervoor afzegde! Dank allemaal! Tom ging een paar dagen later naar Portugal, de trailer achterna en alles schijnt goed aangekomen te zijn... Nu wij nog! maar wij gaan pas voor het festival in augustus.... (hoewel ik nu al kan verlangen naar de temperaturen daar ;-)


vrijdag 22 februari 2013

OMG

Kim en ik waren van de week bij Jacques en Jos van Colline te gast.

Hebben daar geproost op de lancering van het nieuwe modemerk OMG tijdens de Mode Biënnale...

Deze drankjes, is dat een voorproefje? (de tweet van Jos met deze foto werd al geweigerd ;-)
maandag 4 februari 2013

Praten, praten, praten

Dit is een tijd van praten; van gesprekken over nieuwe plannen. Gelukkig worden de eerste plannen werkelijkheid en soms is ook het praten, het brainstormen zèlf al heel leuk.

ICAF

Zo was er afgelopen donderdag een bijeenkomst van het ICAF, het International Community Art Festival, dat gehouden wordt in Rotterdam, georganiseerd door het Rotterdams Wijktheater. Ik had het geluk als één van de twee organisaties uitgenodigd te worden door CAL XL, door Sikko Cleveringa, die mijn werk in de wijk al wat langer kent. Naast mij was Dansnest aanwezig, erg leuke collega's uit Brabant. En uit het buitenland kwamen Dance United (Engeland) en Location Theatre uit Ierland. De eerste groep werkt met dropouts in een zeer vast patroon waarbij de choreografie al bijna vaststaat als je gaat werken. Dit lijkt bijna op een heropvoedingskamp! De Ieren deden veel meer wat ik gewend ben; op een locatie een stuk maken dat daar connectie mee heeft en met mensen die geen professionals zijn. Zij werkten ook op een fantastische manier met beweging! Heel erg leuk om geinspireerde mensen te leren kennen die met dezelfde discipline werken als ik zelf in Community Art... 

Zomerproloog

Er was ook sinds jaren weer eens een zomerproloog (zo heette het vroeger tenminste), waarin zomerfestivals en makers elkaar ontmoeten. Dit keer o.a. georganiseerd door Casper de Vries. Ik ken hem als programmeur, maar nu bleek dat hij mij al veeeel langer kende! Hij werkte in het AZC in Arnhem-Zuid, toen wij daar voor de allereerste keer de iglo opbouwden. Hij heeft zijn accoord daar toen aan gegeven, zodat dat door kan gaan... (hij werkte ook al bij de Lunatics en zag ons kennismaken met het festival-vak!) Dat  kon hij mooi zien vanuit zijn kantoortje, door het raam! Nog een grappige ontmoeting was die met Henri Krul, de fotograaf die ook veel werk van Telder heeft gezien. Hij gaf zijn visite-kaartje en daar bleek ik op te staan! Het was een foto van de Pitten bij Trajekt, facinerend mooi theater dat Wiepke (Poldervaart) in de jaren '80/'90 maakte. Hiernaast dus wat foto's van Henri, die hj voor mij op facebook zette...: Ik ben de Pit in het donkerbruine pak! De bovenste foto is zijn visite-kaartje. Ook een foto van Deb zit erbij; in de toren van 'Wormen' en een foto van Nieke, tijdens het project in Fort Rammekes... Bij beide voorstellingen deed ik ook mee. In het laatste project speelden we 7 uur achter elkaar in de gloeiende hitte! Bijzondere ervaringen...vrijdag 25 januari 2013

Winter: voorbereidingen en plannen

In deze tijd van sneeuw en ijs is de tijd van de zomerfestivals ver weg... ook het werken op locatie is niet het eerste waar je aan denkt! (hoewel West-waarts van De Plaats een goede verrassing was in deze maand ;-) En dus zijn we aan het schrijven (vele plannen en aanvragen passeren en vooral Kim (petje af!) is daar erg druk mee) en aan het praten! Gesprekken met elkaar, met mogelijke samenwerkingspartners, met een bestuur dat vernieuwd wordt, mogelijke dansers, componisten, filmers en deelnemers. Maar gelukkig zijn er nu ook de eerste resultaten! Hoera! daarom presenteer ik hierbij:

Zon Op Zuid 2

Voor dit ouderen-project wil ik weer samenwerken met muzikante Jòrike Kroon en filmer Pat van Boeckel. Met Jòrike ga ik met de ouderen uit Serviceflat Elderveld aan de gang om herinneringen neer te zetten, in zang en beweging en in film van Pat! We gaan een Sentimental Journey maken, langs verhalen en plekken van deze ouderen, een reis!

We weten dat zang en beweging niet de makkelijkste expressie-vormen zijn voor ouderen; lichaam en geest haperen, beperkingen zijn voelbaar en de stem wordt klein en dun. Maar het hart en de herinneringen zijn voelbaar. Voor ons een uitdaging om de lading en de waarde hiervan bloot te leggen. We kunnen gelukkig steunen op een paar fantastische mensen die de vorige keer ook meededen, ook al wordt iedereen nog een stukje ouder! (de oudste is nu 90 jaar) Door onze geweldige ervaringen in de vorige versie, hebben we er enorm veel zin in!