Beeldend Danstheater Telder
Koester je dromen...

maandag 12 oktober 2015

Première In mijn Hoofd

Wat mooi om mee te maken, een première waar heel veel mensen waren die mede mogelijk gemaakt hebben dat dit er kwam... Het was een sprookjesachtige avond, waarbij de wind zijn best deed om mee te spelen en de dansers op hun best waren. Het was fijn om tijd te hebben om al die mensen die iets voor ons gedaan hebben (als crowdfunder, sponsor of vrijwilliger) even te spreken en te bedanken. Dan realiseer je je ook weer hoeveel er voor nodig is om zoiets tot stand te brengen... Eigenlijk is het een klein wonder. En ik heb het gevoel dat we dat wonder even hebben kunnen vieren!

Dus koester je dromen en dat van de mensen om je heen; ze kunnen alleen iets worden als ze er mogen zijn en er veel aandacht en liefde naar gaat! Koester je dromen en je fantasie...


woensdag 7 oktober 2015

Laatste repetities In mijn Hoofd

En jawel...het is zover; we zijn aan de laatste repetities en werkzaamheden rondom In mijn Hoofd bezig! De laatste beslissing over de voorstelling heb ik eergisteren bij een repetitie genomen; een scène tóch erin, maar anders dan eerst... Dus de definitieve volgorde is duidelijk! En wat hebben we tot nu toe (keep my fingers crossed!) een geluk met het weer! Alle bouw- en repetitie-dagen was het stralend weer en de dagen dat we nu even niets doen is het druilerig en regenachtig... We hopen dat het zo doorgaat!

En wat een genot om met deze dansers te werken! Afgelopen maandag waren Patricia en Yeli voor het eerst in het Hoofd aan het werk en het werd meteen duidelijk dat zij weer iets aan de voorstelling toe gaan voegen. Ook duidelijk werd dat de voorstelling op zichzelf al zoveel vertelt; dat geeft veel vertrouwen! Nu nog even aan de slag en dan vanaf zaterdag: première! 

Voor iedereen die dit project op wat voor manier dan ook heeft gesteund: dank daarvoor en graag tot ziens bij 'In mijn Hoofd'!

...vandaag waren we getuige van de geboorte van een nieuwe voorstelling.

donderdag 2 juli 2015

Open repetities in Tuin

En jawel, het is zover; het Hoofd staat opgebouwd in de tuin van Museum Arnhem! En ja, het is waar, er moet nog jute om het grootste deel van de pvc-buizen, de dansvloer ligt er nog niet en de kostuums zijn er nog niet. En toch is het een klein wonder dat het er staat! Na twee en een half jaar praten, schrijven en geld bij elkaar halen is het zover; het IS er... :-)

En vandaag waren we getuige van de geboorte van een nieuwe voorstelling; ineens kwam alles samen. Het gaat echt wat worden! Ik ben erg blij...wat doen ze het goed die dansers; Anna, Andrea en Bilal, petje af, helemaal vandaag in de enorme hitte. En de muziek van Albert krijgt langzaam zijn definitieve vorm, ik kijk er erg naar uit om het as zondag en volgende week zaterdag 5 en 11 juli) met een echte muziekinstallatie te horen.

Dus, komt dat zien; we doen doorlopen voor publiek, op zondag de 5e juli en zaterdag 11 juli om 13 en 15 uur!


maandag 18 mei 2015

Hoogte80

We stonden met Open Repetities op Hoogte80...erg lastig repeteren met zoveel publiek en zoveel ruis rondom! Maar we hebben wel aan mooie kleine presentaties kunnen werken en enorm veel gedachten verzameld! Dank daarvoor aan alle mensen die hun gedachten met ons wilden delen!

De doorzichtige hoofden waaiden prachtig in de wind en van heinde en verre kwamen mensen luisteren in de hoofden. Dat zag er geweldig leuk uit! Op zaterdag was het regenachtig en verhuisden we naar de boom naast ons; daar doken we onder en maakten er met drie hoofden een eigen intiem theatertje van...en wat een noodoplossing was werd een kado...mogelijkheden  in en om de boom zijn ons ook niet onbekend ;-) We hebben ons dus uitstekend vermaakt in dit tijdelijke theater en mooie vondsten opgedaan. Dank Bilal, Anna en Andrea, voor jullie geduld en improvisatievermogen! Het publiek heeft van jullie genoten...donderdag 2 april 2015

Hier is de Tijd

Gisteren Generale Repetitie van de dansproductie Hier is de Tijd, met studenten van ArtEZ. We hebben echt samen de voorstelling gemaakt en as zondag hebben we de première...Komt dat zien! Danseres Anna was er deze keer ook, in een andere rol, als fotografe. Samen met Hans maakte ze foto's en wat grappig om te zien dat ieder toch weer een eigen oog heeft...en dat van haar is heel eigen. Kijk op onze Facebook-pagina... En kom vooral de voorstellingen kijken vanaf de paasdagen!


zaterdag 14 maart 2015

Hier is de tijd

Mooie titel hebben we gevonden voor de Valkhof-productie met ArtEZ; 'Hier is de tijd'. Prachtig toch? We zijn begonnen met de repetities op locatie...wat een heerlijke plek toch, het Valkhof-museum! En het levert van die mooie plaatjes op! ;-)


zondag 15 februari 2015

Crowdfunding In Mijn Hoofd 100% !

Hoera!! We hebben de 100 % gehaald met onze crowdfunding voor In Mijn Hoofd! Geweldig! Ik had van te voren nooit kunnen denken hoe goed deze steun voelt, het voelt als een hart onder de riem. Dank, dank, alle donateurs, niet alleen voor de financiële steun, maar ook voor alle warme woorden :-)

En nu gaan we aan de slag; er is een Hoofd te bouwen!


dinsdag 17 februari 2015

Tussen de scherven in Museum Het Valkhof

Vorige week was ik met studenten van ArtEZte gast bij Museum Het Valkhof. We kregen een bijzonder inspirerende rondleiding alsintroductie voor de dansvoorstelling die we daar gaan maken. We sluiten aan bij de tentoonstelling 'Van hun voetstuk'.

Dit was het begin voor onze brainstorm-fase, waar we nog volop in zitten...Ik ben erg benieuwd waar deze zoektocht ons brengt! Wie zetten wij nog op een voetstuk, hier in ons lage land, waar iemand zijn kop niet boven het maaiveld kan uitsteken...'Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg...dat is andere koek dan de grote, bronzen beelden van de Romeinen! Genoeg om te onderzoeken dus...