Beeldend Danstheater Telder

woensdag 9 juni 2021

Deep Listening

De laatste jaren heb ik veel gehad aan cursussen Deep Listening, bij mijn zoektocht naar verstilling. Echt luisteren, naar anderen èn jezelf. Zonder oordelen.

Eén van de cursussen die ik volgde vond plaats in Groningen onder leiding van Carel Braak. Met hem ga ik in augustus een retraite begeleiden in Lekkum. (Mindful in Lekkum;-) Ik ondersteun in het 'belichamen', in beweging en bewust worden van het lichaam. Mocht je interesse gewekt zijn kijk dan op de site van Carel: http://www.deeplisteninggroningen.nl of http://bit.ly/3pHtMuT voor meer informatie.

Voor mij is het bijzonder: ik ga naar steeds minder beweging, kleiner, persoonlijker, verstilder, en nu ook naar binnen. Een volgende stap in mijn reis, net zoals we -op een andere manier- in Dream Room ook doen. Wees welkom om mee te gaan.maandag 17 mei 2021

Waalzinnig Festival

Gisteren konden we optreden bij het Waalzinnig Festival, met Op afstand dichtbij, weer in het theater; in de grote zaal in de Lindenberg. Zonder publiek (we konden niet eens bij de andere artiesten kijken) maar via een live-stream. Zo ging deze scène van korte stukjes voor film, een filmpje, naar een scène, naar een uitzinding via een scherm! Maar dwaze wegen kunnen tot iets mooi leiden! De week ervoor repeteren in de studio en op toneel was al heel bijzonder. Om weer te voelen hoe een optreden kan overkomen, hoe de live muziek van Jòrike een snaar kan raken, hoe een gedanste ontmoeting kan ontroeren. Zèlfs de technici die aanwezig waren! Dat was heerlijk om mee te maken na al die tijd.

Minder fijn was het dat Jòrike de dag voor ons optreden haar enkel brak! Daardoor kon ze er op de grote dag niet bij zijn en hebben we de avond ervoor nog snel een opname bij haar thuis gemaakt. Het optreden zelf is terug te zien via you-tube. De link is te vinden op onze pagina projecten 2021.woensdag 5 mei 2021

Subsidie voor Dream Room

Gelukkig; er is nog hoop voor oudere artistiekelingen als ik (begon er al hevig aan te twijfelen na zoveel afwijzingen): we krijgen subsidie voor Dream Room! Niet alleen van de gemeente Arnhem, maar ook van de provincie Gelderland!

Dream Room is een onderzoekend project, ontstaan in de coronatijd, een samenwerking tussen mij en choreograaf/ vriendin Katie Ward. We werken samen via Zoom; zij samen met danseres Kim-Sanh in Canada, ik hier in Nederland met Aïda. We hebben al wat af geëxperimenteerd, eerst Katie en ik samen, en toen dat erg leuk en vruchtbaar bleek, ook met Kim-Sanh en Aïda. Dus heerlijk dat dit een officieel vervolg gaat krijgen! Als alles goed gaat met een première eind oktober.... Nog even wachten of de fondsen er ook iets in zien vanuit Canada. Maar nu komt er vast toch ìets tot stand!


maandag 8 maart 2021

La Durée

En jawel, zucht, pfff, hoera! Eindelijk is mijn bijdrage aan 'Time Matters' gereed, voor de site APRIA voor artistiek onderzoek, van ArtEZ. Het was nogal een bevalling... Een filmpje over de beleving van tijd en tijdloosheid. Heel persoonlijk. Het proces (de selectie en opdracht en begeleiding van ArtEZ) heb ik gebruikt om dit onderwerp zichtbaar te maken. Met beelden van Homme en de geweldige muziek van Albert! Kijk op http://apria.artez.nl/la-duree/  of op onze pagina projecten 2021, onderaan.donderdag 18 maart 2021

Film opnames

De mannen van Rock en Rolstoel producties kwamen vandaag op locatie filmen. Onze eigen repetities hadden we al verschillende keren moeten uitstellen ivm slecht weer, maar dit keer was het prachtig weer. En de locatie is natuurlijk ook geweldig! Jòrike kwam langs en zorgde voor koffie en langzamerhand snapten de cameramannen wat ik in gedachten had. (ik had voor de camera natuurlijk ook een choreografie bedacht, dus vroeg nogal veel van ze ;-) Alles werkte mee om te zorgen voor mooie opnames. De binnenopnames in de beide huiskamers van Marga en Johanna waren niet goed genoeg van kwaliteit en moesten over. Gelukkig kon dat in de studio van R&R, waardoor die beelden nu ook mooi zijn geworden.

Uiteindelijk ben ik heel blij met het eindresultaat, dat te zien is op: http://www.kunstmetmekaar.nl of onder projecten 2021 op deze site.


woensdag 24 februari 2021

Repetities buiten!

Eindelijk is het zover; we zijn weer buiten aan het repeteren! Dit jaar gaat KunstMetMekaar niet door, maar ik ben gevraagd een filmpje te maken. Dat ga ik doen met Marga (jaren al geleden al een duet mee gemaakt) in een rolstoel en dansstudent Johanna. We hebben wel wat vertraging opgelopen: het hele huis waar Marga woont moest bijna drie weken (!) in quarantaine. Daardoor hebben we wel goed met Zoom leren werken, waar nu de scène deels ook op geinspireerd is. Daarna hadden we een periode met ijs en sneeuw, waardoor Marga haar huis niet uit kon komen. En nu was het eindelijk zover! Hoera! Het was heeerlijk...